vähän palanut on merkki että on paistettu Yritän päästä takaisin hyviin leipiin, esitaikinoihin, pitkiin nousuihin ja löysiin taikinoihin. Jotenkin leivonta on lipsahtanut jonnekin perusleipiin ja eihän sellasta kannata kotona tehdä. Tämä on harrastus ja kuka harrastaa puoliteholla? Vähän yritystä nyt.
1. päivä120 g jauhoja
100 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja laita yöksi jääkaappiin.
ne pötköt 2. päivä130 g jauhoja
80 g vettä
30 g sinihomejuustoa
10 g aurinkotomaattia pienenä (n. 1kpl)
5 g suolaa
Murusta sinihome juusto pienehköksi ja laita se pakkaseen ja pilko aurinkokuivattutomaatti. Lisää jauhot ja vesi eiliseen esitaikinaan ja sekoita koneella hitaalla 2 minuuttia ja vaivaa nopeammalla vielä 8. Lisää tomaatti, juusto ja suola, sekoita mahdollisimman vähän ettei juusto häviä täysin taikinaan. Anna taikinan levätä kolme tuntia öljytyssä astiassa. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaan löysiksi pötkäleiksi, anna levätä kymmenisen minuuttia. Ilman lepoa muotoilu on hankalaa ja taikinan pinta voi repeillä rumasti kun sitä joutuu murjomaan. Pötkötä patongeiksi ja anna nousta 45 minuuttia. Paista kuumassa.
pakollinen läpileikkaus jos on liikaa leipää voi paistaa sieniä kermalla ja sinapilla johon sekoittaa paprikaa ja oliivia
5 kommenttia:
Tosi hyvännäköinen höttöinen sisus ja rapsakka pinta. Saako udella miten nuo tomaatti ja sinihomejuusto lopputuloksessa maistuivat.
Niin just, ryhdistäytyisit vähän ;) Hyvännäköistä on taas, kyllä hyvällä mielellä söisin jo pelkän kuvan perusteella.
kyllä ne maituu ja ihan selvästi kumpikin.. en sitte tiedä tarviiko niitä kumpaakin nyt samaan leipään tunkea
Miksi homejuusto pantiin pakkaseen?
anonyymi: hyvä kysymys teen niin aina niin en aina muista kirjottaa sitä mukaan. Pakkasessa kun juusto kovettuu niin se ei hajoa niin paljoa taikinaan ja sillä jää isompia juuston paloja.
Lähetä kommentti