Kierrätystehdas hommasta sain kasan suklaata joka on karsean pahaa, ehkä yksi hirvein suklaa koskaan. Rasvaista töhnää joka ei kunnolla edes sula kermaan sulattaessa. Jostain syystä tuntuu että monet luomu ja muut "paremmat" suklaat on heikkoja, jo pelkästään se että ne on lähes aina maustettu on aika hyvä merkki siitä ettei niiden pelkkä suklaa kanna. Ei tämä tietty kaikkeen luomusuklaaseen ole.
Ajattelin että kai tätä voi sentään käyttää leivonnassa ja testasin tehdä uuteen muottiin jotain hyyteloä. Eihän tämä sinänsä ole kun hienoa hyydytettyä kaakaota mutta aika hyvää. Tietenkin tällaseen juttuun joka on täysin suklansa varassa pitäisi laittaa parasta mitä löytyy, osan pahasta suklaasta korvasinkin oikeen hyvällä.
kahvisuklaa panna cotta hässäkkä
120 g kermaa
60 g suklaata
30 g sokeria
2 g vaniljasokeria
4 g liivatetta. joka on kai melkeen 2 lehteä
pikku ripsu suolaa
Kiehauta kerma, ja suklaat(+ kai se voi.. en muista). Lisää pieneksi hakattu suklaa ja pikkutilkkaan sulatettu liivate. Läimäse vuokiin ja toivo että toimii. En muista ohjetta enää kun se oli toisen ohjeen muunnelma, ei kannata koittaa :) Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
hyvä luomusuklaa, teellä
Saa antaa vinkkejä suklaan käyttöön, kai tolle jotain voi tehä vaikkei siitä syötäväksi ole.
7 kommenttia:
Oliks toi Reilunkaupan suklaa luomuakin? Vai sekoiletko sä nyt siellä?
nii joo.. menee sekasin.. ei
suklaata siis täälläkin. :) Otan osaa. :)
ainiin, se vinkki - tee kaakaota? (tai sulata se mole- kastikkeeseen tai ribsikastikkeeseen...)
kaakao ois muuten ihan hyvä mutta tossa on sellanen ällö tunkkanen kanvin maku.. yyh.. johonkin kakkumassaan se varmaan uppoisi tai johonkin missä ois oikeetakin kahvia
Tää on nyt vähän outoa, mutta olen joskus sotkenut pahissuklaita myös leipätaikinaan ja erityisesti tomaattipohjaisiin kastikkeisiin. Samaa mieltä noista luomusuklaista :/ Olis kivaa pitää yllä periaatteita, mutta suklaa täytyy ottaa vakavasti.
Ostin tota samaa suklaata S-marketista ja tuomio on sama. Hirveetä paskaa.
Lähetä kommentti