keskiviikko 27. toukokuuta 2009

veitsi leivässä

12345


En juurikaan pidä siitä miten monet leivontaan suuntautuneet blogit ovat leivonnasta ja varsikin kakuista tehneet välineurheilua. Marsipaaniruusun tekoon ei tarvita oikeesti kolmea muottia ja seitsemää marsipaaniluuta. Pelkkä leivinpaperi riittää ja ehkä veitsi jos tekee mieli hienostella. Pari vehjettä ja varsinkin jokunen veitsi on silti kiva olla:

1) tärkein veitsi mulla, Victorinoxin pikku sahanteräinen kasvisveitsi jolla voi tehdä viillot leivän päälle ja oikeastaan mitä vaan.
2) leipäveitsi, näistä sinänsä turhin kun leipä leikkautuu ilmankin mutta saapa paremmin leikattua. ja jos joskus teen kakun niin tästä on oikeasti suurta apua sen leikkaamisessa.
3) sakset.. saksimiseen.
4) kokkiveitsi, ei varsinaisesti liity mitenkään leipomiseen mutta ilman oikeaa veistä vaikka sipulipiiraan teosta tulee helvettiä.
5) raappa, raapalla on mukava palotella taikina oikean kokosiksi möykyiksi ja aivan paras vehje pöydän siivoamiseen leivontasession jälkeen.

Yksikään näistä leluista ei ole mikään super ammatilaishienous joka maksaa kamalasti mutta ei nyt ikea roinaa siltikään.. paitsi parin sentin raappa.


pee-aassa on murkku

8 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ihan totta tuo marsipaaniruusu-juttu. Vaikka pakko myöntää, että on se ruusu helpompi tehdä pallopäisen marsipaanityökalun avulla kuin sormin näpertäen :D Iteltä puuttuu vielä tuo victorinoxin sahateräinen pikkuveitsi, kaikki muut löytyy. Pitänee suunnata markettiin.

Elsa kirjoitti...

Mä en vois elää ilman marsipaaniruusumuotteja enkä varsinkaan ilman sitä kimalletta, mitä voi sivellä ruusun lehtiin. Ilman niitä ois helvetti irti :D

aleksi kirjoitti...

insanity: joo ostas.. se on alle 5 euroa musta.. mutta kun ruusu tehdään sormella taitetun paperin välissä, ei tarvii leluja.

elsa.. joo tiiän, sulla on glitteriä hernekeitossakin :)

Ketsuppi kirjoitti...

Muthei. Eipäs dissata Ikeaa. Paras leipäveitsi, jota oon koskaan heilutellut, on vanhempieni likimain 30 vuotta vanha Iksu-puukkoo. Ni et.

Anonyymi kirjoitti...

Saanks kysyä, millä koneella vaivaat leipätaikinan? Mikä kannattaa ostaa ja onko KitchenAid hyvä?

aleksi kirjoitti...

kaikkea saa kysyä.. mulla on sellanen historiallinen philipsin rotisko mutta kyllä se ihmeen hyvin toimii vaikka pitää hirveetä meteliä ja saa pelätä että se räjähtää tai jotain. pari kertaa olen tehnyt taikinaa kitchen aidilla ja en ole tykännyt yhtään, aina se tuntuu on nostanut taikinana ylös tai on pyörittänyt sitä vaan koukussa. kenwoodin koneet pitäis olla kai hyviä vaikkei niin hienoja ehkä olekaan.

Nelle kirjoitti...

ih, murkku! (tulin moikkaan mutten keksi mitään älykästä sanottavaa, sori)

Ebe kirjoitti...

Hei :D Vastailinkin jo tuolla omassa blogissani, mutta piipahdin vielä täälläkin kurkkaamassa. Herkullisen näköistä maistuvaa täältä löytyikin.

Suklaasta olen aivaa samaa mieltä kanssasi. Laiskuuttani? tai ihan muuten vaan tyydyin Brunbergin suklaaseen ja vielä ilman temperointia. Tykkään hyvästä ja arvostan myös oikeita, suklaapuotien (esim.Porvoossa ja Ruotsissa shoppaillessa) suklaatöitä, mutta en karsasta muitakaan vaihtoehtoja. Valitettavasti melkein kaikki kelpaa.

Kukkapikeeristä en keksinyt silloin muuta nimitystä, sillä ohjeessa ei ollut kuin kohdassa koristelu tuo ohje. Olisiko hyvää vaihtoehtoa tarjolla? Muutoinkin olen vain harrastelija, joten välttämättä kirjoittamani jutut eivät ole täsmällisiä eikä missään tapauksessa ammattimaisia.

Yleensä näistä kakkutarvikkeista voin sanoa vain sen, että eihän niitä välttämättä tarvitse ostaa, jos ei halua. Minusta itsestäni tilpehööri on vain niin kivaa, vaikka ruusu onnistuu ilman työvälineitäkin. Tuotteet sopivat meille pipertäjille ja maallikoille erittäin hyvin, ammattilaisilla onkin ihan eri meininki, yksinkertaisempaa ja tyylikästä. Ehkä tämä kakkuilu on monelle askartelun ja leivonnan välimuoto. Harmitonta hauskaa :D