oi söpöläistä<3
mielileipä on ehdottomasti vaalea, sitkeä, kovakuorinen herkkuleipä, varsinainen sortti ei ole niin tarkkaa mutta ciabatta on tosijees.
ja tänään vielä enemmän kun yleensä, tuli ehkä paras kotileipä aikaan tai melkeen koskaan, ruma kylläkin mutta tämmöiset leivät tuntuu olevan parempia mitä rumempia ne on.
ruma lätty == tosijees leipä
ohje on normi tosi helppo, tein yhden massiivisen leivän mutta kaksi olisi ollut parempi, leipä jopa tuntuu paranevan vähän seisottuaan ja happamuus maistuu paremmin.
1. päivä
300 vettä
300 jauhoa
jonkun verran hiivaa
töitten jälkeen sueraavana päivänä haiseva mömmö sekotuskoneeseen ja mukaan:
250 durum-jauhoa
10 suolaa
ja pistin höntiäisen verran lisää hiivaa ja tipan vettä, mutta se oli turhaa.
sekotetaan täysii kunnes hyvä ja annetaan istua vähän aikaa, 20 minsaa, muotoilu lättänäniksi sämpylöiksi tai normi ciabattaksi paljolla jauholla. päälle silitetään jauho kerros ja annetaan nousta päälle puolituntia, kunnes tuntuu napakalta tai alkaa nälättää.
paistamisaikaa en tiedä mutta puolisen tuntia ainakin.
ja tänään vielä enemmän kun yleensä, tuli ehkä paras kotileipä aikaan tai melkeen koskaan, ruma kylläkin mutta tämmöiset leivät tuntuu olevan parempia mitä rumempia ne on.
ruma lätty == tosijees leipä
ohje on normi tosi helppo, tein yhden massiivisen leivän mutta kaksi olisi ollut parempi, leipä jopa tuntuu paranevan vähän seisottuaan ja happamuus maistuu paremmin.
1. päivä
300 vettä
300 jauhoa
jonkun verran hiivaa
töitten jälkeen sueraavana päivänä haiseva mömmö sekotuskoneeseen ja mukaan:
250 durum-jauhoa
10 suolaa
ja pistin höntiäisen verran lisää hiivaa ja tipan vettä, mutta se oli turhaa.
sekotetaan täysii kunnes hyvä ja annetaan istua vähän aikaa, 20 minsaa, muotoilu lättänäniksi sämpylöiksi tai normi ciabattaksi paljolla jauholla. päälle silitetään jauho kerros ja annetaan nousta päälle puolituntia, kunnes tuntuu napakalta tai alkaa nälättää.
paistamisaikaa en tiedä mutta puolisen tuntia ainakin.
5 kommenttia:
Tommosta leipää pitää tehdä! Mä teen monesti SIAPATTAA. Siinä on oliiviöljyn sijasta rypsiöljyä ja osa vehnäjauhoista on korvattu spelttijauhoilla. Öljyyn on lisätty basilikaa (parvekkeelta. Päälle tulee italialaista kamaa eli vaikkapa kuivattuja tomaatteja, rosmariininoksia (parvekkeelta)ja oliiveja. Feta-juusto, sipuli, merisuola yms. sopii myös. Päälle laitetaan siis sitä mitä kaapista löytyy tai mitä mieli tekee. Ohjeen ja innoituksen sain virolaisesta leivontakirjasta, siis vironkielisestä. Tänäänkin leivon tuota. LEIPOMISIIN! Niin - mä haluaisin syödä sellaista silmäkakkua! (Hämähäkin? Kärpäsen?)
SIIS ÄÄK - mä sekoilen! Kyse on siis VOKATSIASTA!
Moi.
Olit pistäytynyt Aidossa-Maussa...
Niin se ohje siitä kauraleivästä oli tehtynä 3 kertaisena, eli 6 desiin nestettä menee noin 4 1/2 ruokalusikallista öljyä. Tosin en mie sitäkään taikinaa tehdessä mitannut sitä öljyn määrää vain kaadoin suoraan pullosta sinne taikinan joukkoon.
Muuten toi siapatta on tosi hyvää.
MÄ SÖIN JUST TON LEIVOKSEN!!
Söitkö? Sä olet TOSI ROHKEA!!!
Lähetä kommentti