juustoa ja leipää
Perusasioihin pitäisi palata aina välillä, tai koskaan edes lähteä palatakseen perusasioden ääreltä. Lopulta se hyvin tehty patonki tai croissant tai briossi on parasta mitä jauhoista saa aikaan, kiva testata haisujuustoa ja pähkinöitä leipään mutta se sielu katoaa sinne kaaoksen ja hälyn taa. Jaksaahan ihmiset fiilistellä kesäpottujakin, voita, perunaa ja suolaa. Joku perusasia on myös kävellä Puttelle pizzalle ja tulla kotiin katsomaan Girl just wanna have fun ja syödä yksinkertaista varrasleipää Litukan uunijuuston kanssa.
varrasleipä
250 g vehnäjauhoja
125 g vettä
50 g öljyä.. perus voiteluöljyä
10 g hiivaa
5 g suolaa
Vaivaa kaikkia aineita koneella kymmenisen minuuttia kunnes taikina on valmis, hassun vahamainen. Anna taikinan levätä 15 minuuttia ja pyöritä siitä pötkö, tee pötköstä rinkula. Anna leivän nousta 45-60 minuuttia, viillä ja paista valiiksi 225 asteissa uunissa.
venyjä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti