torstai 23. tammikuuta 2014

intianpulla

 
lounas


Keksin kääriä eilisiä Ruotsin juustoja taikinaan ja paistaa pullia niistä, voisilämä pulla hengessä mutta matkalla juusto muuttui intiähenkiseksi urid dall täytteeksi.

intian pampulan taikina
240 g vehnäjauhoja
160 g vettä
15 g öljyä
10 g sokeria
10 g hiivaa
10 g täysjyvävehnäjauhoja
5 g suolaa

Anna taikinan levätä puolisen tuntia, siinä voi tehdä vaikka täytteen. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä löysiksi palloiksi, anna pallojen levätä kymmenisen minuttia. Littaa pallo ohuksi ja täytetä se täytteellä, kuoren pitäisi olla joka puolelta täytettä yhtä paksu. Nosta täytettyä pullia 30-45 minuuttia. Pallerot voi tietenkin uppopaistaa mutta musta se on niin hankalaa kotosalla eli paista kuumassa uunissa kunnes ne on valmiita.

täyte
sipulia, öljyä
urid dallia, halkastuja mung-papuja ne kai on
öljyä
kesäkurpitsaa leikattuna pieneksi
herneitä
mausteita, intiää, suolaa, kaikkea kivaa
etikkaa

Paista pieneksi leikattu sipuli hyväksi öljyssä, lisää valmiiseen sipuliin, urid dall ja ja vettä laita mukaan myös sopivissa määrissä oikeita mausteita. Keittele papuja kunnes ne ovat pehmeitä mutta ei ihan puuroa, massan pitää olla aika kuiva, taikinan täyttäminen linssikeitolla ei tule onnistumaan. Lisää lisää mausteita, niitä on kuitekin liian vähän. Sekoita lopussa mukaan herneet ja kesäkurpitsa, anna jäähtyä.

pallot


täyttö


2 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Herkun näköistä.

Ja aiemman postauksen kardemummarinkulapulla... Oma suosikki kanssa. Mutta mä en pari vuotta sitten tiennyt noita olevankaan. Tynnyrissä olen varmaan kasvanut, mutta parempi myöhään kuin...

aleksi kirjoitti...

Mäkään en ole tollasta ihan hurjan kardemummasta varmaan aiemmin maistanut vaikka koulussakin oon vastaavia solmupullia saanut sormet verissä vääntää :)
Dr. Ötkeri on lähettämässä jotain paperivuokia, niihin ajattelin testata jotain tommosta pullaa.. se solmu on muistaakseni vaan aika hankala tehä ja tosi sotkusta puuhaa.