On ollut juhlia, töitä ja hullu kämppis ahdistelee niin ei ole tullut leivottua tai blogattua asiasta. Nyt päätin leipoa mutta kello oli jo niin paljon eikä voita kaapissa niin hullu idea suolaisista juustokorvapuusteita jäi syrjään. Lopulta tein vain juustokeksejä. Keksien idea on ajalta ennen kun tutustuin vaakaan ja hyviin tapoihin niin ohje on sinne päin.
Voita tai öljyä, juustoa ja jauhoa niin paljon että voi juuri ja juuri kaulia ihan littanaksi. Lisäksi tietty suolaa ja vettä, vettä enemmän jos rasvaa laittaa vähemmän. Mukaan voi myös laittaa mitä vain mausteita, siemeniä tai muuta hienoa, lisäksi laitan aina leivinjeuhetta. Eli suolanen murotaikina tämä taitaa olla missä on kaikkea mitä löytyy. Paistetaan 200 asteen yläpuolella jossain.
Nyt olen ajatellut joku päivä tedä koko kauralaipää kun siitä niin kysellään. Pitää varmaan nostaa leipä ruisraskilla ettei siitä ihan säälittävä lätty tule. Ruisleipää kauralla on pitänyt muutenkin jo testata.
1 kommentti:
nam!
Lähetä kommentti