hattuleipä ja siilileipä (tm) Tahdoin askarella pitkoja ja kaikkea mukavaa ja
eilinen taikina oli hyvän leivottava tämmöseen niin tein lähes saman uudestaan. Ensimmäisen päivän esitaikinasta jätin mausteet ja suolan pois ja seuraavan päivän leipään laitoin 150 g hiivaleipäjauhoja, suolan ja 25 g voita parantamaan vielä leivottavuutta ja askartelu mahdollisuuksia.
Piirsin myös mahdottoman hienon ja täysin käsittämättömän ohjekuvatuksen pitkon bygäämiseen. Neljällä säikeellä pitko ei ole varsinaisesti hankalaa tehdä mutta sen selittäminen on.. ja pelkästään ajattelu saa aivon solmuun mutta kun pääsee käsillä vauhtiin se vaan onnistuu.
tulossa!
5 kommenttia:
mun mummo kans yritti joskus mulle opettaa tuota. Opinkin lopulta, mutta olen jo unohtanut. On siitä yli 15 vuotta aikaa... josko taas kohta kokeilisi ;)
Tuttuajuttua...teen paivittain tukkaani :)
no eikö tukka nyt tavata tehä kolmella :)
En kyllä opettele! huh! Komian näköstä, mutta musta ei oo tuohon :)
Upean näköiset pitkot ja leivät! 3 olen onnistunut laittamaan, mutta 4 letillä menee kyllä sormet ja muut sekaisin.Kiitos ohjeesta, vaikken kyllä oikein tajunnut sitä....
Lähetä kommentti