maissivuoka
Olen löytänyt Asiota, pakaste sipulisilppua pussillisen kadulta ja puisia hienoja vuokia kaapista. Eihän sellasesta sipulista voi oikeaa ruokaa tehdä ja vähän tuuntuu ettei tollasessa vuuassa voi oikeasti leipää paistaa. Vuoka syttyy palamaan, tai tällä kertaa leipä vaan tarttui kiinni. Sipuli näyttää valmiiksi jo paistetulta ja valuu vettä pannulle, sitte se palaa. En oikeen pidä pakastimesta, pakasteista tai vuosirenkaita ympärilleen kasvatavista pakastepurkeista. Erillaisten marjojen jäätynyt meri jota ei saa kuitenkaan käytettyä ennekun uusia marjojen tulva tulee taas syksyllä. Mielummin ostan sen mustikan kun tarvitsen sitä tai vielä mielummin teen niistä mustikoista jotain kun löydän niitä metsästä. Jäde, herneet ja ne hassut pinaatikuutiot on kivoja pakasteita, ja pakastettu tofu imee paremmin marinaadin. Eli siis en ostaisi hernemaissipaprikaa tai pakastesipulia mutta jalkakäytävältä otan mukaan, vähän niiku vaikka satasen setelit. Kerran löysin viiden euron setelinkin ja määrättömästi muuta roinaa. Koska kohta pitää taas muuttaa ni käytän kaapien erikoisaineet pois, sen sipulin ja maissijauhon jolle ei oikein löydy lopulta käyttöä.
maissinen vuokaleipä
220 g vehnäjauhoja
150 g vettä
40 g maissijauhoja
20 g voita
7 g hiivaa
5 g suolaa
Punnaa kaikki aineet koneen pataan ja vaivaa hyväksi. Anna taikinan levätä hetki. Pyöritä taikina pötköksi käyttäen maissijauhoja ja nosta vuuassa 45 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa.
62 grammaa, tasan
sipuli meni talonkatselueväsleivän leipään
se pitää testata, kelpaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti