maanantai 23. tammikuuta 2017

ei paperi-teetä, liha-teetä

nakkikiskalla ei jonossa etuilla


Instagrammissa oli kuva jonkun sortin porilaisesta, ihan vaan kahden vaaleanvuokaleipäpalan välissä paksu jölli makkaraa ja ketsuppia. Yksinkertaisesti ja maagisesti, pakko tehä iteki. Kaupan ainoa järkevästi pihvimuottin muotonsa puolesta menevä, alle metrin mittainen leikemakkara oli sipuliteemakkara(jou jou Sipuli-T, Pikku Geen paraskaveri), vähän väärä makkara siis. Ilman pientä kikkailua ei voi ja leipään pistin hirveän määrän cheddaria. Väliin pannulla paistettu makkara, ketsuppia ja kunnolla makeaksi paistettua sipulia.
 
sipul teko.. varmaan virolainen makkara?


cheddarjuustovuoka 
265 g vehnäjauhoja
150 g vettä
70 g cheddaria
30 g voita
20 g sokeria
12 g hiivaa
7 g suolaa

Pilko cheddar pieniksi kuutioksi ja pistä pakkaseen kovettumaan pariksi tunniksi. Punnaa muut aineet koneen pataan ja vaivaa taikinaksi, pistä mukaan juusto ja sekoita mukaan. Anna levätä muovin alla tunti. Leivo leiväksi, nosta 45 minuuttia ja paista 200 asteissa uunissa.

 ja seksilähäri


osmo hämää