maanantai 4. heinäkuuta 2016

is this your first time in germany?

Must Puudelin juustolautanen alkupalaksi, aika massiivinen yhdelle


Äiteen mielestä Tallina on parasta, ikinä, siellä on kaikkea, keskiaikapäivät ja museo. Siksi siellä voikin käydä  kolme kertaa kuussa. Ja Tallinassa leivonnaiset on parhaita. Ja ihania taloja!
Ihanat talot on välillä ihania kyllä mutta korttelitolkulla puolimätiä vasemmasta kulmasta palaneita puuhökkeleitä on liian ihanaa. Mystinen Tallinan ainainen harmaus ja ankeus ei innosta, osa syynä voi tietty olla että se on liian lähettä ja sinne on aina menty risteilylle. Kävelty vanhaan kaupunkiin kun muuta ei keksi eikä oikeen ehdi ja lopulta Tallinnassa on käynyt monta kertaa mutta ei missään eikä nähnyt mitään eikä siellä osaa edes liikkua. Viimeksi mentiin sentään kahdeksi yöksi, puutalot kaatuu edelleen mutta avartuuhan maailma kun työntää rattaita. Vauva saa hyvän sekotuksen nupukivillä mutta kaksi yötä oli sille liikaa retkeä ja otti pannuun.

Sfärin bataattia ja vuohenjuustoa annos ihmetytti, tosta selvästi puuttuu joku lihakönti ja lautaselle on päässyt vaan muusi


Viime matkalla, viime syksyllä, jolloin oltiin muuten myös yötä meinattiin mennä syömään Must Puudeliin kun ovessa luki isolla hamppari. Paikka näyttää eri trendikkäältä, hipsterit pillikahvit kourassa selaa uusilla mäkeillä hipster uutisia jostain tän hetken kuumimmasta k10koosta. Pakko olla parasta burgeria! (Craft beer Helsinki tapahtumassa olikin Social foodin tekemänä). Burgerista tuli vähän mieleen Porvoossa olevan Gabriel 1763 paikan pizza, valmis drötker henkinen pakaste lätty jonka päälle on laitettu ties mitä jänniä täytteitä, hienoa listalla mutta tuntuu lähinnä vitsiltä kun sen sai pöytään. Hampparissa oli kivikova kuiva mäkkihenkinen sämpylä ja punajuurikikherne pihvi löysää kikhernemössöä. Maalaisperunatkin kuivahtaneita ruttuja. Tallinan ruokatarjonnasta on ennenkin ollut vähän sekavat fiilikset, onneksi kaupassa oli hodarin makusia sipsejä ja kurkku lonkkua ja kurkku bisseä. Olut oli muutenkin mulla matkan teema, ei perinteisellä tavalla 8 keissiä Karhua vaan hapanoluita ja muita hassutteluita kun vahingossa mentiin yli 600 olutta myyvään pikkukaupaan heti alussa.

 hamppari.. joo


ihanista piikkilanka-aidoista kyllä tykkään


ja biitseistä


 urpo otti ravintolassa saatin. huono valinta


virolaisen konditorismin helmiä, vaahtoa ja vaahtoa


4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Lukisin rivien välistä, että matka oli mitä onnistunein ?
:D

aleksi kirjoitti...

olihan meillä kivaa :) en oikeen osaa suhtautua Tallinnaan vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tulin surulliseksi.

aleksi kirjoitti...

miksi? ei nyt sentään