torstai 21. heinäkuuta 2016

hampurilaisshöw yksi ja kaksi

kalapihvillä ja porkkanalla


Jo aikojen alusta, nakkisotien melskeessä  meillä oli tapana krillata juhannuksena. Kaikilla varmaan on tapana grillata juhannuksena mutta Helsingin keskustassa, Alpparissa jokunen kerta, parin eri sillan alla kun on satanut tai Lauttasaaren biitsillä. Aluksi sieniä ja jotain rehuja ja jos joku sika kehtasin tuoda makkaraa nii ne peistetiin vaan sillä omalla puolella grilliä. Nykyään kaikkea, myös niitä halvimpia perusmakkaroita. Tänä juhannuksena oli oikeen panostettu kolmen eri pihvin voimin, oli hamppari sämpylät, juustot, soosit ja kaikki. Ite tein (tietty) sämpylät zopf-leivän ohjeella ja porkkanapihvejä. Jos ravintolapäivä vielä olisi ni ehkä pitäis pistää burgeriputka jo pystyyn.


nauris


Uusinta kierroksella ihan kotona nyhtösieniburgeri erikoisuutena kaurainen sämpylä. Kyllä taputtelin itteäni selkään kun sämpylät onnistui niin hyvin, kaurasämpylässä olisi ollut myös mahdollisuus kivenmurikkaan.. Hirveesti vähemmän kauraa kun muistin.. onkohan joku väärin.


kauraisempi burgeripulla
esitaikina
125 g maitoa
125 g vehnäjauhoja
10 g hiivaa
5 g hunajaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna esitaikinan muhia puolisen tuntia.

taikina
100 g vehnäjauhoja
100 g kaurajauhoja
65 g voita
35 g sokeria
7 g gluteenia
5 g suolaa
1 muna

voitelumunaa ja pistin päälle parmesania

Lisää kaikki aineet esitaikinaan ja vaivaa taikinaa  koneella 10-15 minuuttia. Anna taikinan levätä puolisen tuntia, anna nousta tunti. Voitele leipä enne nousua ja nousseena. Paista 200 asteissa uunissa, laske lämpöä jos leipä tuntuu tummuvan liian nopeasti.

 kauraisempi


hommat lähti vähän käsistä


 juhannustaiat


todella pahalla burger blue sinihomejuustolla


kala kai tässäkin, zheddar muovijuustolla ja coleslawlla


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi burger blue sinihomejuusto oli jäätävän pahaa. Piti kaapia pois hampurilaisen välistä. Tästä edeskin teen Aurasta/ Aura goldista siimaleikkurilla slaisseja. Mitään muuta ei kannata edes kokeilla.
-Hetti

aleksi kirjoitti...

kyllä kaikkea muuta kannattaa kokeilla.. musta Aura on sellanen sinihomejuustojen Fazerin sininen, ei pahaa mutta lähinnä tylsä.