perjantai 24. lokakuuta 2014

hyh hyh ompa happamia

syömään!


Shampanjan pariksi kun yritti miettiä Oiva pari kilpailussa jotain ruokaa niin tietty ensin mieleen tulee kaikkea överiä, kallista ja elvistä; kaviaaria ja hopealusikoita. Internet sanoo että sienet ja uppopaistettu menee shampanjaan. Erikoissuunnannäyttäjäkoira sen sijaan sanoi että tee jotain kivaa, tylsää ja perustosijeeshyvää joka toimii. Hodari skagentyylisellä täytteellä. Juuri tähän aikaan Linjojen-augyyrin iltalenkkin kuseskelupuistossa kasvoi myös paljon pihjalanmarjoja jotka päätyivät hillottuina taittamaan katkaraputäytteen makeutta ja massautta. Erikoishommistakin tunnettu selvännäkijä kebab silti preferoi edelleen siankorviä ja mielummin ilman pihlajanmarjoja.


skagen hodari pihlajanmarjoilla
hodarisämpylöitä (esim.) leikkaa sämpylä keskeltä alas auki, Maine-style.
salaattia
tikuiksi leikattua retiisiä koristeeksi

katkarapuherkku
isoja katkarapuja sulatettuna
retiisiä leikattuna pieneksi
puolet majoneesia ja toinen hapankermaa
sitruunamehua, suolaa, pippuria

Sekoita rapuihin ja retiisisilppuun juuri sen verran majoneesia ja hapankermaa että se peittää kaiken. mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen muhia vähän aikaa kylmässä.

hillotut pihlajanmarjat
120 g pihlajanmarjoja
100 g vettä
30 g sokeria
10 g hunajaa

Huuhtele marjat. Keitä kaikkia aineita yhdessä kunnes neste on ihan siirappia ja sitä on enää hyvin vähän jos yhtään. Anna jäähtyä.

Ruskista voita pannulla ja paista kerrallaan kaksi hodari pullaa, yksi kulma kerrallaan(4 kulmaa). Pidä sämpylien päällä joku paino, vaikka kattila. Sämpyltä kannataa leikata auki ennen paistoa. Laita sämpylään ensin salaattia, sitten raputäytettä ja päälle retiisitikkuja ja pihlajanmarjoja. Shamppis auki! Se toka kun eka meni kokatessa.

noni kaikki valmiina, jostain syystä juomina oli shampanjan lisäksi myös kahvia ja rommikolaa. kello 11 aamulla!


hyvää settiä tulee kun bloggaa kerran vuodessa


oommmm! pihlajanmarjoja oooommm!


hurja oranssiväri

Ei kommentteja: