keskiviikko 27. elokuuta 2014

miljoona volttia

aamupalat


Ilman konetta pitää kikkailla, opettaa taikina vaivaamaan itsensä ja laittaa tekstarilla tytölle viestiä mitä tehdä, ei taikina kaikkea itse tee. Mutta leivoin pitkästä aikaa, ei mitään ihmeitä ja koneettomuutta ajatellen maustetun ja hyvin rasvaisen leivän, kumpikin piilottaa virheet. Ja varo lattialla pyörivää kebabbia! Aamulla varrasleipää, punaista mehua hillopurkkeihin ja leivälle omaa kirsikkahilloa ja vuohenjuustoa, toiselle lohta. Kahvia.


koska valokuvat leivästä oli sen verran huonoja päätin piirtää leivän, siitäkin tuli huono niin piirsin keinuhevosen käyttöohjeen


aurinkoa ja tomaattileipä
muhinta eli autolyysi
200 g vehnäjauhoja
150 g vettä

Sekoita aineet yhteen ja anna niiden muhia mielellään yön yli jääkaapissa

taikina
50 g täysjyvävehnäjauhoja
40 g öljyä, tässä oli puolet tomaattipurkkiöljyä ja puolet vanhaa kunnon voita (jota ei voita, mikään)
30 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljystä, pienitty pieneksi
20 g vettä
5 g hiivaa
5 g suolaa

Lisää estitaikinaan kaikki paitsi suola ja tomaatit, vaivaa käsin ja murjo taikinaa kun heikkomielinen kymmenisen minuuttia, pistä sekaan suola ja vaiva kunnes se on kunnolla mukana, sekota lopuksi mukaan tomaatin palat. Anna taikinna levätä huoneen lämmössä pari tuntia, littaa se kasaan levon aikana kaksi kertaa.
Käsin vaivatessa homma kannattaa helpottaa vaivaamalla ensin asiat jotka tekee sitkon(jauhot, vesi), sitte suola koska se kuivaa sitkon ja tekee siitä kovan ja lopuksi sitkoon kiinni jäävät aineet niikuin öljy tässä ohjeessa. Hiiva jossain hyvässä välissä lopussa päin. Koneellakaan vaivatessa kikkailusta ei ole haittaa, jos taikinasta saa hyvän vähemmällä vaivaamisella niin hyvä.
Pyöritä levänneestä taikinasta noin kolmekymmnetä senttiä pitkä pötkäle ja askartele siitä varras. Anna leivän nousta 45 minuuttia ja viillä siihen neljä viiltoa. Paista hyväksi 225 asteissa uunissa

tähän täysin liittymättä mutta kävin Kuurnassa syömässä pinaattikeittoa


hänen kebabbiutensa ei niin pidä mehusta! hyiettä! hyh hyh!


Ei kommentteja: