kui hyvää
Uunimunat ja savikkaa ohje on Jouni Tolvasen uudesta Viettelevät villiyrit kirjasta, varmaan melkein kirjan yksinkertaisin ohje. Kirja on idealtaan hyvin samallainen kun Sami Talbergin Villiyrttikeittokirja; ensin esitellään rehut ja sitte on ohje, tässä kirjassa on vaan jotenkin mielenkiintoisemmat ohjeet(ja niitä on enemmän per heinä) mutta toisaalta Villiyrttikeittokirjassa taas esitellään enemmän kasveja.
on siinä kanssa marinoituasipulia
aamupala
munaa
voita
munia
jauhosavikkaa
suolaa ja pippuria
Ruskista voi uunivuuassa, lisää vuuan pohjalle jauhosavikkaa ja vuokaan menevä määrä munia. Paista kymmenen minuttiia.
tomaattia
esitaikina
50 g vettä
50 g jauhoja
muru hiivaa
Sekoita yhteen ja anna muhia yön yli jääkaapissa
taikina
200 g jauhoja
110 g vettä
20 g aurinkokuivattua tomaattia ihan pienenä
5 g oliiviöljyä
5 g vettä
4 g hiivaa
Anna takinan levätä tunti. Pyöritä taikinasta pallo ja siitä pötkö, anna pötkön levätä pari minuuttia että siitä on helpompi pötköttää pidempi. Rullaa pötkö "etanaksi" ja jauhota sen pinta kunnolla, pintaan voi myös laittaa vaikka unikonsiemeniä. Nosta noin tunti ja paista.
vaihteeksi nostin leipää liian vähän ja rinkula kuviokin hävisi ties minne
mom mom mom
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti