tomaatilla Tässä on nyt ollut vähän tämmöstä blogitaukoa tai netti taukoa enemmänkin kun jonkun naapurin yhteys jota käytin ei enää toiminutkaan. On mulla netti ollut mutta sitte ei oikeen saanut tehtyä eikä kirjotettua mitään fiksua. Ja sitte katsoin vain Gilmoren tyttöjä ja piirsin apinoita ja kävin Top Cheffin kuvauksissa.
monkey monkey underpants! Tomaattileipä190 g vehnäjauhoja
150 g vettä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
20 g vehnäleseitä
15 g tomaattipyreetä
5 g hiivaa
4 g suolaa
Sekoita yhteen hyvin pieneksi pienityt tomaatit, leseet ja vesi, anna imeytyä kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa hitaalla 3 minuuttia ja nopeammalla noin viisi. Tähän leipään käytin tapaa jolla
campaillou leipä muotoillaan(tai ainakin sinepäin). Laita taikina öljyttyyn astiaan ja anna levätä 30 minuuttia. Tee välitaittelu eli se stretch&hold ja anna levätä taas 30 minuuttia, tee sama vielä kaksi kertaa. Viimeisen taittelun jälkeen nosta taikinamöntti nousemaan pellille tunniksi. Paista.
Derbyshire oat cake ja campallou ja pari muuta suklaakeiju toi
ja pahikset
ruispallo
Kohta mennää Pariisiin niin blogi jää taas vähän tauolle. Saas nähdä, en pidä ulkomaista.
7 kommenttia:
No kyllä sä varmaan Pariisista tykkäät....hyvää matkaa!
Pariisi on hieno paikka. Ja jos ei muuta hyvää keksi, niin onhan siellä aina Poilânen leipomo. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan.
eiköhän sieltä hyvää löydy mutta se on se ite matkailu ja kielten puhuminen.
poilanen leipää muuten saa välillä stokkaltakin, se vaan on leikattua, muovissa ja ranskasta tänne lennätetty.. ja sika kallis
vähäks hyvä blogi. would read again, a++
tykkään noista apinoista.
ehkä oletkin jo reissussa, mutta pariisissa kannattaa ehdottomasti käydä täällä:
http://www.e-dehillerin.fr/index.php
ihana kauppa jo pelkästään tunnelman puolesta! puhumattakaan niistä jumalaisista kuparipannuista..
toi oli juuri paikkoja joissa yritettiin käydä mutta ei meillä olut mukana mitään osotteita niin ei törmätty :)
Lähetä kommentti