perjantai 11. syyskuuta 2009

iso suklaa postaus

Mulla tulee ostettua kaikenlaisia suklaista ja otettua kuviakin niistä muttei kirjotettua siti mitään.. nyt vedän ne nopeesti läpi.


Peck'in Cioccolato al Latte 40%, tämä levy aina ihmetytti stokkalla, hieno paketti, kamala hinta(8e) ja en ole koskaan törmännyt firmaan niin oli pakko ostaa. Suklaa itsessään oli aika pettymys, vähän kun keskieurooppalainen versio Fasun sinisestä ja lisänä kamala äitelyys.


Koska suomi suklaafirmoja pitää kuitenkin tukea(vaikka välillä ei tunnu olevan syytä) ostin Dammenbergin tumahkon levyn. En osta enää, suklaa maistuu aikalailla maitosuklaalta josta on unohtunut maito. Dammenbergin maitosuklaata pitää silti viellä kunnolla maistaa, se oli ainakin joskus hyvää.


Amedein valkosuklaa on varmaan parasta mitä kaupasta saa. Tässä versiossa oli mukana pistaasipähkinöitä jotka on ideana mahtava. Mutta mun makuun oikeastaan kaikissa tällaisissa suklaissa pähkinät on niin pienenä ettei ne juuri maistu tai erota mikä pähkinä on kyseessä, tässä onneksi ne oli paahdettu kunnolla että paahteisuus maistui läpi. Ja suklaa on taivaalinen.
Maitosuklaa oli lähinnä kumma, todella laadukas ja silkkinen mutta maistui kumman palaneelta. Näissä ei ole muuten ollenkaan lesitiiniä jos sellasia pelkää tai on alerginen soijalle.


Kaikkialla muualla on kehuttu Eat&joy maatilatoria niin mun on edes haukuttava niiden suklaa. Suklaa on pehmeää kun ganache ja mautonta vaikka kaakaon määränä lukee 80% se on myös täynnä klimppejä ja rakeita. Eikä pelkästään sellasta pientä rakeisuutta vaan muruja ja jotain asioita jotka jää hampaiden väliin.. vähän kun porkkanasta joskus.

Olipa negatiivista kommentia, Suklaayhdistyksen sivulla sentään sanottiin Amedein valkosen maistuvan muovilta, minä pidän silti kantani.

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

mulle tuli ainakin suklaahimo tätä lukiessa.Huh, 8 euroa ja sitten se suklaa ei edes ollut hyvää....

aleksi kirjoitti...

joo mutta oli pakko ostaa.. se niin häiritsi mua :)

Milla kirjoitti...

Suklaayhdistyksen kaikki arvostelut on tietty ihan yhden henkilön subjektiivisia kokemuksia jostain suklaasta, siellä kannattaa mun mielestä tehdä esim niin, että etsii muutaman oman inhokki- ja suosikkisuklaansa, katsoo mitä muut ovat niistä sanoneet, ja sit katsoa mistä se henkilö joka on just sun kanssa samoilla linjoilla kyseisistä suklaista on tykännyt kaikista eniten tms. Näin voi löytää uusia hyviä suklaatuttavuuksia! Oma makuaistini vetää kyllä välillä ihan häränpyllyä riippuen päivästä ja aiemmin päivällä syödyistä jutuista, eli vaikka noin yleisesti ottaen tykkäänkin vahvoista tummista suklaista (joissa mieluiten sit vielä pähkinää..mmm..), saattaa siellä tulla vastaan sitten vähän epäloogisiakin kommentteja...

Tää on hauska, snadisti härö tää sun blogi, melkein olet saanut mutkin jo innostettua leipomaan patonkia :)

Milla kirjoitti...

Ai niin, piti vielä sanomani että katsoin äsken josko blogisi löytyisi myös naamakirjasta, hakutuloksen ehdotus oli vaan että "did you mean Lisa Ciabatta?" ja sit jonkun vosun kuva :D

Hanna Takala kirjoitti...

Amedei alkoi houkuttaa, mistä shopautit?

Anni kirjoitti...

Hei ei tos ekas suklaas ees ollu hieno paketti, se oli vähän ku halpisversio Domorin paketeista. Pah!

Linda kirjoitti...

Hei aww, tää oli ehkä taas yks hauskimmista postauksista koskaan.

"Mutta mikään ei voita fazerin sinistä, sitä pitäisi oikeastaan viedä maailmalle että muut oppisivat tekemäään Oikeeta Suklaata!"

aleksi kirjoitti...

mä kuule tykkäsin sitä paketista, yksinkertanen ja fiini!

Jams chjoko(vaimitenirjotetaan) myy ja myös chez marius, halpaa ei ole mutta se valkonen on mahtavaa!

aleksi kirjoitti...

hyvä että suomi näyttää kuinka tehdään "oikeea suklaata" linda

Irkku kirjoitti...

Mikä on ganache????

aleksi kirjoitti...

kermasta ja suklaasta massa jolla vaikka täytetään konvehteja

nami-hiiri kirjoitti...

Oletpas suklaita löytänyt. Itse olen tutkinut niitä sinun ikäsi verran :D ja edelleen Euroopan vinkkelistä ja aina vaan pahenee. Lisäävät kaakao % , mutta unohtavat laadun. Fazerin sininenkään ei ole enää se sama kuin ennen - mun suussa ei ole makuhermot muuttuneet. Karl Fazer, alkujaan Fatzer, on sveitsiläisen Suomeen muuttaneen papan poika. - Ne vadelmakeksit eivät ole ihan mitä tahansa ;)