sunnuntai 4. syyskuuta 2016

härkis lihis vihis laihis

 herkkuja


Nyt kun joka töötistä pursuaa uusia leikkilihoja niin piti ostaa testiksi Härkistä ja Mifua. Nyhtökauraa en ole edes ikinä vieläkään maistanut kun sen ostamisesta on tehty kaupunkihippiseikialuleikki eikä sitä löydy mistään. Ensin tehtiin aika perus nuudeliwokki juttu Härkiksestä ja hyvin huomasi miksi purkissa sanotaan että lisää Härkis lopussa, se melkeen kokonaan suli ruuan sekaan ja teki ruuasta puuroista mössöä. Koiranruuan näkönen herkku on toisaalta ihmeen hyvää suoraan purkista, sitä vaan pitää käyttää siihen missä se toimii, vaikka leikkilihapiirakassa. Lihiksessä ohran ja Härkiksen sekoitus maistuu täysin halvan lihiksen täytteeltä. Mifu sen sijaan on pelkkä vitsi, Valion sedät on varmaan keksinyt sen pikkujoulujen jatkoilla. Härkistä ja vaikka Quornia on helppo käyttää kun ne muistuttaa jotain mutta jauhelihan korvike joka on pieniä valkosia kuulia? Raejuustoahan se on jota voi paistaa, miksei purkissa lue niin?

Voisin kehitellä pekonistä lihan korvikkeen, sen nimi olisi Röhkis.


Härkis lihis
270 g vehnäjauhoja
150 g vettä
15 g sokeria (olisi saanut ola enemmän)
15 g voita
10 g hiivaa
5 g suolaa

öljyä paistoon

täyteeksi noin puolet Härkistä ja puolet keitettyä ohraa, mausteita

vaivaa kaikista aineista taikina ja anna vaivatus taikinan levätä 10 minuttia. Jaoin taikinan noin 80 gramman paloiksi koska pikku lihikset on hauskoja. Pyörittele palat palloksi ja littaa ne, laita lusikallinen täytettä levyille ja nipistele ne kiinni taas palloiksi. Anna lihisten nousta öljytyllä leivon paperilla ja paista 180 asteissa öljyssä.


 heikot kuvat

Ei kommentteja: