keskiviikko 17. elokuuta 2016

Cucurbita pepo

pulla, puukko ja internets


Naistenlehdessä oli ohje kesäkurpitsagaletteen ja tahdoin tehdä samallaisen. Ikinä en päässyt niin pitkälle että olisin jaksanut ohjettalukea, ne on aina niin monimutkasia ja ihan liikaa aineksia. Miksi yhteen täytteeseen tarvitaan hapankermaa, smetanaa, rahkaa ja sen seitsemää juustoa? Yksinkertaistin ja pistin mitä kaapista löytyi, piirakkapohjaankaan ei tarvi kun pari ainetta. Täyteessä creme fraichea johon murustin fetaa ja maustoin sitruunalla, alkuperäisessä täytteen pohjana oli ricotta, täyte olikin piiran parasta-aikaa. Pienenä Koti Hinkki oli hassu vitsi, nyt lähinnä tuntuu että miten 13 vee pojat voi olla niin tyhmiä. Hauska vitsi on mitä Elastinen sanoi kiinalaisessa ravintolassa? Anna se soija! Se on hauska vitsi. Kodin kuivalehti onkin jo hauskempi kun se sentään kuvaa lehden sisältöä.

matkalla Ikeaan Pohjanmaan grillillä, vähän heikko vaikkakin pelottava esitys


kesäkurpitsagalette 
pohja
120 g vehnäjauhoja
50 g voita
40 g kylmää vettä
10 g parmesaania raasteena
ripaussuolaa

Sekoita (nypi) kaikki aineet yhteen paitsi vesi, kun taikina on tasaista murua niin sekoita mukaan vesi. Anna taikinan levätä kylmässä palloksi muotoituna.

täyte
200g purkki creme fraichea
puolikas paketti jotain halpis fetaa.. oiskohan ollu K-meny
parmesaania raasteena
sitruunan mehehua, suolaa, pippuria
pienehkönehkö kesäkurpitsa, oliiviöljyä, suolaa

Ennen edes taikinan ajattelua kannataa raastella kurpitsa liuruiksi kuorimaveitsellä ja sekottaa kurpitsan sekaan vähän suolaa niin että ylimäärä vesi irtoaa siitä. Murusta feta hapankermaan, lisää juusto ja mausta.

Kaulaa taikinapallosta jauhotetulla pöydällä ohut pyöreä levy. Levitä hapankerma täyte päälle niin että reunoille jää pari senttiä tyhjää, kun pizzaa olisi tekemässä. Puristele kurpitsasta liikä vedet ja levittele päälle, taita piirakan reinat täytteen päälle. Paista noin 200 asteisessa uunissa hyväksi.

ja pekoni strösseli päälä


kopion pussin takaa Ullan pakarin Kaurajuntan ohjeen.. hyvä tuli


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on puhuttu Kotikinkistä :D
-Heidi