torstai 7. tammikuuta 2016

jämäpossu

sika kurkkii (ja joku näyttää sählänneen photarilla)
 
 
Jotenki tuntuu että vehnäjauhot on nykyään ihan läävää tai en osaa enää tehdä taikinaa. Taikinoihin ei meinaa millään tulla sitkoa ja ne on tahmasia klönttisiä vaahtoja, suussa tuntuu jauhokiteitä. Ihme kamaa. Mutta huono taikinan voi piilottaa sokeriin ja voihin ja kääriä sinne nakin.. ja askarrella koko paketista possun. Possuihin pakkasin eilisistä pizzajuhlista ylijäänyttä makkara ja sinappia. Juhlissa oli yksi pakollinen kikkailupizza, makkarasuolakurkkupizza joka tarjottiin hapankaalin ja smetanan kanssa. Muuten pizzat oli perinteisempää; sienillä, perunaa ja sinihomejuustoa ja margherita. Siilipulliin meni samoin jämiä, paprikaa, smetanaa ja haisulijuustoa sienipizzasta. Makeahko täyte yhdistettynä makeaan kuoreen oli vähän liikaa ja nakkipossut veivät voiton.


makkara ja suolakurkkupizza


pullakuori nakkipiiloon 4 kpl
250 g vehnäjauhoja
135 g vettä
50 g voita
15 g sokeria
15 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa kaikista aineista taikina, vaivaa pitkäääään. Anna tiakinan levähtää 15 minuttia ja jaa 4 palaan, pyöritä palat palloiksi ja anna levähtää. Jos listalla on nakki ja tarkotuksena tehdä possu nii ota palloista sivuun pieni pala ja jaa se kolmeksi palloksi. Littaa itse possu pallo sentin paksuiseksi ja aseta kaksi nakin puolikasta vierekkäin, päälle töräys sinappia ja levyn reunat yhteen niin että täyte jää pullan sisään. Kolmesta ylimäärä pikkupallosta korvat ja kärsä. Kärsän pallo vaan litataan ja tökätään possun etupäähän ja kärsään reiät jollain kärsänrei´itys työkalulla. Korvapallo pyöräytetään kyyneleen muotoiseksi ja pistetään kiinni possuun terävä pää ylöspäin ja painetaan paksusta kohdasta kiinni samalla mystisellä kärsänrei´itys työkalulla. Silmiksi punapippurit. Possut voi myös voidella.

Possun teosta olisi pitänyt piirtää ohjaava kuva.

paprikasiili nousemassa


kahdella nakilla


1 kommentti:

Kaura kirjoitti...

Ihana idea!! :) Niin söpöjä.