perjantai 15. toukokuuta 2015

laajasalon helmi

yhden istuttava ranta


Koska näköjään aikamatkailu ei ole mun vahvaa osaamisaluettani niin siirrytään takaisin perusaisioihin, hylätyt talot, pelottavat mystiset lammet ja piirakkahommat. Helsinsingin parhaita retkikohteita on ainakin vielä jonkun aikaa Kruunuvuori kunnes huvilat kaatuvat lopullisesti ja viereinen rakennustyömaa jyrää sen alleen. Kruunuvuoren vanhoissa huviloissa ei ole enää juuri mitään katsottavaa ja soisten lammen rantojenkin yli vievät sillat on potkittu paskaksi mutta paikka on silti edelleen jännittävä. Miten parin kilometrin päässä pääkaupungin keskustassa voi olla niin paikalleen aikaan jäänyt paikka? Ja synkkä lampi jossa sorsat ui takaperin. Irtonaisia pieniä omia maailmoja on tietenkin Helsingissä muitakin mutta Kruunuvuori on jotenkin kokonaisvaltaisempi. Ei sieltä puutu kuin mystinen torni ja synkkä syvällä uomassaan uinuva joki.


aika askarteluksi meni


mystinen lampi on edelleen kohtuu mystinen


yksi talo on hyvässä kunnossa


rannalla evääksi sienipiirakkaa


japanialaishenkisen rapusalaatin voi nauttia piirakkavuuista, multitasking


mystisiä portaita on myös ripoteltu pitkin metsiä


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On jotenkin niin surullista, että meillä Suomessa ei edelleenkään arvosteta vanhoja, kauniita rakennuksia. Aina ne joutuvat jyrän alle. Liian monta on jo mennyt, ja jälkikäteen niitä vaan itketään (ja kootaan nostalgia-aiheisiin lehtijuttuihin).

Urban kirjoitti...

Huvilat pysynevät paikoillaan vielä jonkin aikaa. Huvila-alue itsessään on määritelty puistoalueeksi, eikä rakentaminen ylety sinne asti. Saattaa kuitenkin olla selvää, että kaupungille ränsistyneet huvilat ovat riskitekijä josta on syytä päästä eroon.

Huviloilla on takanaan mielenkiintoinen historia, josta saa lisätietoa esimerkiksi osoitteesta
urbanex.ninja/kohde/kruunuvuoren-hylatyt-huvilat