keskiviikko 17. syyskuuta 2014

palapelihenkinen viinin ystävä

partitime! exelent


Jotenkin kummasti kilpailu jossa tahdotaan viinille roskaruokaa kiehtoo ja on pakko osallistua. Kilpailussa pitäisi siis tehdä Campo Viejo-punkulle kaveriksi joku roskaruokahenkinen ruoka. Tässä ei ole varsinaisesti mitään uutta tai mullistavaa, kivoja juttuja, hyvä pulla, sieniä, tihkuvaa juustoa ja kiva salaatti. Leipänä perussämpylä, perusjutuilla, voita, sokeria ja munaa. Pihvinä ei ihan niin perushampparipihvi koska pihvin sisään on piilotettu hirveä määrä cheddaria, eikä sitä ikkunatiivistemuovia vaan ihan oikeaa. Pihvin päällä majoneesia, suolakurkkua ja paistetuja herkkusieniä lirauksella punkkua, kulmalla kyssäkaalicoleslaw. Melkein 15 senttiä iloa siis, suussa. Jos vaikka seuraavaksi vihdoin se silakkapihvihampurilainen puolukkamajoneesilla?


kaavio yksi; täyttö ja oikea järjestys


Hommahan menee niiku yksikaksikolme ja aabeecee, ensimmäisenä päivänä sekotetaan sämpylän esitaina. Seuraavana päivänä vaivataan taikina ja kun se lepää ja nousee niin tehdään coleslaw ja annetaan sen maustua kylmässä. Burgeripihvimassan voi tehä tässä jossain vaiheessa. Kun sämpylä on uunissa voi korkata viinin ja testata mihin lähti taas mukaan ja leikata sienet valmiiksi, samalla voi askarrella pihvit. Sämpylien(plöiden?) ollessa melkein valmiita voi alkaa paistamaan sieniä ja heti perään pihvejä. Ja tädää homma on siin ja kokoamista vaille valmista.

kyssäkaalislaw
kyssäkaalia sopivasti
paljon vähemmän porkkanaa
majoneesia
mausteita, suolaa, pippuria, etikkaa, sinappia

Kuori kaali hyvin ja leikkaa sitä ohuita tikkuja, tee porkkanasta myös tikkuja. Sekoita mukaan sen verran majoneesia että se peittaa kaiken mutta kaali ei ui siinä, mausta hyväksi ja anna muhia kylmässä.


sämpylä
esitaikina
30 g vettä
30 g vehnäjauhoja
ihan vähän hivaa

sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.

taikina
240 g vehnäjauhoja
150 g vettä
keltuainen (valkkari jää voiteluun)
30 g voita
15 g täysjyvävehnäjauhoja
15 g sokeria 
10 hiivaa
6 g suolaa

Lisää aineet esitaikinaan ja vaivaa kunnolla noin kymmenen minuuttia, anna taikinan levätä puolituntia. Jaa taikinna neljään osaan ja leivo paloista sämpylät, anna sämpylöiden nousta 30-45 minuuttia, voitele valkuaisella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. aista 225 asteissa uunissa hyväksi.


pihvi cheddar sydämellä
Vaikka pihvi on sinänsä burgerin sydän niin ohje on epämääräisin, sopivasti jauhelihaa ja ihan liikaa hyvää cheddaria. Jauheliha maistettiin, ihan pieneksi hakatulla aurinkokuivatullatomaatilla, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla ja valkosipulilla. Leikkaa yhtä pihviä varten kaksi palaa leivinpaperia ja taputtele kummallekin ohut pihvi, kerää toisen päälle hirveä läjä juustoa ja aseta toinen ohut pihvi päälle. Puristele pihvit kunnolla yhteen, pihvi aukeaa yllättävä helposti paistaessa. Paista pihvi ensin pienellä lämmöllä valmiiksi että juusto sulaa sisällä ja lopussa kuumalla että se saa hyvän pinnan.


sienet
jokunen herkkusieni
voita paistoon
liraus punkkua
töräys sinappia
suolaa ja pippuria

Leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi ja paista voissa hyväksi, lisää liraus punkkua ja sinappia, keitä liika liemi kassaan ja mausta.

opastekuva yksi;  kerää toisen puolikkaan päälle keko juustoa, yhdistä puolikkaat


kyssäkaalin kuorintaan kandee panostaa, pirulaisessa saattaa olla todella puiseva kuori, hyh hyh


paistotekniikka oli hieman hakusessa  ja juusto vähän liian jänkkiä




Ei kommentteja: