lauantai 3. toukokuuta 2014

mysliä, koiraa ja keittoa

myslileivän toinen tuleminen


Mysli on tehnyt itselleen jotain kummaa, nyt on trendikästä syödä hirveän kallista granolaa joka on super terveellistä ja auttaa päänsärystä rumiin naapureihin. Pienenä ihan samaa kamaa sanottiin klimppimysliksi ja paketistä kaivettiin isoimmat klimpit, sillon se oli myslien pahapoika, pelkkää sokeria, aamukarkkia. Myslistä muutenkin piti kaivaa ensin pähkinät pois, sitte kuivatut hedelmät ja lopulta kun mitään muuta hyvää ei ollut jäljellä niin rusinat, onneksi en syö mysliä, jäljelle jäänyt kuiva jauhoinen kaurahiutale ei oikein maustu.


myslileipä
210 g jauhoja
170-180 g vettä
60 g mysliä
5 g suolaa
4 g hiivaa


Myslistä riippuen veden määrä tietty saattaa heitellä mutta jos taikina vaikuttaa alussa aivan liian kuivalta ja lähes jauholta niin ei silti heti kannata lisätä vettä, myslissä olevat hiutaleet imee ensin veden itseensä.

Liota mysli vedessä kymmenisen minuttia, lisää loput aineet ja vaivaa noin kymmnen minuuttia. Lisää vettä mutta vain vähän jos taikina on tosi kuiva, vettä voi lisätä mutta ei mielellään jauhoja. Anna taikinan levätä tunti. Muotoile taikina palloksi ja nosta noin 45 minuuttia korissa tai suoraan pellillä. Viillä ja paista 250 asteissa uunissa.

enkö mie saa?


bataattikeito ja paahdettu valkosipulilla hierottu leipä

5 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Otsikosta ajattelin ensin, että olet mennyt kiinalaisen keittiön puolelle, koiraa keittoon. t. 2 tryffelikoiraa kyljessä ;)

aleksi kirjoitti...

no eipä sentään.. tuo koira ei varmaan löytäis tryfeliä vaikka kompastuis siihen :)

Anonyymi kirjoitti...

resepti bataattikeittoon? kiitti!

aleksi kirjoitti...

En muuten edes tiedä, en tehnyt sitä.. Mutta kookosta, bataattia ja porkkanaa siinä oli

Hayley kirjoitti...

Joo, hei tuo granolahype on pitänyt mua närkästyneenä jo hyvän aikaa. Nimenomaan ihmetellen, että mikä siinä on uutta. Muromyslin nimellä sitä on ollut aina, ja samaten muistan lapsuudesta, että tää oli just sitä paremman makusta myslityyppiä, joka ei oo terveellistä sokeri- ja rasvalisiensä vuoksi. Ja yhtäkkiä se on terveellistä ja pop, kun teet sen ite kotona ja kutsut granolaksi. (Okei no varmaan sit on hunajat ja öljyt ja muut ns. paremmat raaka-aineet...) Whaaat?

Muromyslin hyvää makua en toki kiistä, ja kyllä se mullekin maistuu. :P