se näyttää ihan tavalliseltä mutta on ylläri
Aikatauluttamisen ongelmat jatkuivat ja joulun lahjaruisleipä meinasin vahvasti jäädä visualisoinin tasolle. Lauantain leivontaan vaikeutti niin Kannaksen jouluburgeri, vesisateessa pyöräily, opettajattarien shampanjajuhlat ja Laika-koiran rapsuttelu. Mailmaa tuntuu myös taas muuttavan kummalliset aurinkotuulet. Mutta sain kaksi pikkuruista leipää aikaseksi ja sain illallisella Luomossa Jaanalta vompatin, maistoin toisesta leivästä puolet, toisen sain pakettiin ja sen toisen puolikkaan annoin eteenpäin. Kaikki olivat kuulemma myytyjä ja maistuin lakulta, uusi vuosi voi tulla ja päiväkin on pidentynyt jo 28 senkunttia.
vielä pitää nousta jokin aikaa
jouluinen ruislimppu
raski
70 g ruisjuurta
70 g lämmintävettä
70 g ruisjauhoja
Sekoita raskin aineet yhteen ja anna käydä yön yli.
115 g ruisjauhoja
100 g lämmintä vettä
30 g vehnäjauhoja
20 g melassia
20 g tummaa siirappia
10 g ruisrouhetta
6 g suolaa
5 g hiivaa
2 g jauhettua anista
Lisää loput aineet raskiin ja sekoita jokunne minuutti yhteen. Anna taikinan levätä noin tunti, leivo limpuksi ja anna nousta 30-30 minuuttia, nousseessa leivässä pinta tulisi näyttää samalla lailla repeilleeltä kun paistetussa. Paista 225 uunissa pitkään, kunnes pintä on selvästi kova ja tummunut.
etälän ihme, jättimäinen ruisleipäpiilo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti