torstai 5. syyskuuta 2013

kasvistreffit yhdelle

kesäkeiton hi-fi versio


Internetistä ottivat yhteyttä että "teehä tällä meidän uudelle luomu häpsälle samaan suuhun sopiva kasvismättö", ja minä: "no'okei si" Eli siis kylmä jugurttinokkoskeitto herneillä ja kukkakaalilla Jacob's Creekin Earth.Vine.Grape valkkarille. Nössöilevä kokki voi tietenkin käyttää nokkosten tilalla pinattia ja pihatähtimön tilalla herneenversoja.. mutta mitä hauskaa siinä olisi?


jugurttinokkoskeitto per lautanen
noin desi Partaäijä tai vastaavaa jugurttia
kourallinen herneitä
pari kukkasta kukkakaalia
kourallinen nokkosen lehtiä, mukana voi olla myös vähän suolaheinää
vähän wasabitahnaa
suolaa, pippuria

Kiuhauta herneet nopeasti. Paahda uunissa tai kiehauta kukkakaalin pienityt kukinnot. Ryöppää nokkoset ja heinät. Surruta, jugurtti, viilenneet nokkoset, wasabi ja jokunen herne sauvasekottimella tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kauho keitto laakealle lautaselle.

Lastaa keiton päälle koristeeksi niittysuolaheinän lehtiä, pihatähtimöitä ja kukkakaalin pieniä alalehtiä. päälle vielä loraus ruohoisaa oliiviöljyä ja rusaus pippuria. Oliiviöljyyn voi myös surruttaa sekaan suolaheinää sauvasekottimella.


 
laitettiin oikeen kukat pöytään


ja vakavaa luettavaa


hippipuputupuna


se on kun pieni kesäinen kasvimaa


3 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Ompas herkullisen näköistä! :)

http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Malitsu kirjoitti...

Hei, eka bongaamani tämän kisan osanottaja, jonka makua oikeasti alkoi kuvitella kielellä. :) (Kertoo ehkä enemmän vaikeudesta etsiä makuparia juomalähtöisesti kuin osanottajista.)

aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos, kannattaa testata, sinne voi laittaa mukaan ihan mitä vaan