torstai 26. syyskuuta 2013

jyväinen väliomena

retkiomena


Helsingin myllyn leivontakilpailuhomman tämän kuun teemana on  "jyväisät välipalat". Meidän keskiviikon teemana oli "palelu Suomenlinnassa omppupiirakan kanssa", nämä teemat voi hyvin yhdistää, nyt paleltiin omppupiirakka toisessa kädessä ja jyväinen välipala toisessa ja kai punkkukin kuuluu jyväiselle välipalalle? Neliön muotosissa välipala kolmioleivissä on välissä parilapannulla grillattua paprikaa jonka grillauksen jälkeen annoin marinoitua jugurtissa, oliiviöljyssä ja mausteissa, sinappia ja vuohenmaito goudaa. Oli kuulemma hyvää.


leipä ja eines
240 g Myllärin luomu kuituista talonleipäainesta
160 g vettä
15 g voita
10 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa kaikkia aineita koneella yhteen kymmenisen minuuttia, anna taikinan levätä kaksi tuntia. Pyöritä taikinasta tasainen pötkö ja anna sen nousta vuuassa noin tunti. Viillä leipään pari viiltoa ja paista kuumassa uunissa ja paiston lopussa ilman vuokaa jokunen minuutti. Anna leivän jäähtyä, leikkaa paloiksi ja täytä jo ainemmin tehdyillä täytteillä.

paprikaa eväille
paprika, mielummin pitkulaisen omainen
tiukkaa luonnon jugurttia
harissaa
etikkaa
oliiviöljyä
savupaprikajuahoa
pippuria, suolaa

Kärvennä paprikan palat parilapannulla tai kuumassa uunissa. Paloista kannattaa leikata mahdollisimman suoria että ne sopii leivälle. Sekoita marinadi ja anna paprikoiden uida itsensä onnellisiksi. Sama toimii myös hyvin kesäkurpitsaan ja varmana noin jokaiseen muuhun kasvikseen joka pysyy kasassa grillauksen ajan.

valtava mailma avautuu eteemme


jos joku toimii se on pakkaus


vielä vuuassa


Saari.. ja jos oikeen tarkasti katsoo niin tykkiin nojaava Kiinalainen turisti


ja vielä ilman paketointia, ihme naistenlehtikuvia tällä kertaa


tarkoin sommelierin valitsema punkku nostaa muutenkin jo nerokkaan jyväisen välipalan nexteille leveleille


siellä oikeesti tuli kylmä, massamancurry sulattaa jään sydämestä


5 kommenttia:

Mikko El Pesó kirjoitti...

Nerokkaan optimaalinen pakkaus ja herkullisen näköne vehnäne :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, voisko tuosta omppupiiraasta saada myös jonkinliasta ohjeistusta. Ovat aivan älyttömän herkullisen näköisiä. Terveisin R

Hayley kirjoitti...

Haa, tartuit samaan jauhopussiin! Pitää muuten testata tuommoisia paprikoita leivän kanssa tai muuten... kun vihdoin tuota harissaakin löytyy kotoa.

aleksi kirjoitti...

anonyymi: siinä on ihan tavallinen muropohja, sen päällä frangipaanimassa ja sen päällä vielä ne omputja kanelisokeria, mulla on niin monta vastaavaa ollut täällä etten jaksanut tällä kertaa kirjottaa ohjetta.

Nelle kirjoitti...

Tosi ihanan näköset omppupiiraat kieltämättä :)