torstai 22. joulukuuta 2016

terkkuja australiasta

onko se kivi! lentokone! Clark Kent?


Omnipollo tekee mustikkasmoottiebissen ja sama tauti vaivaa, korvapuustiin pitää pistää tonkapapua ja riisipuuroon kallioimarretta. Kikkailla, heittää vielä yksi väkkärä jo yhen päälle joka oli liikaa. Pistää joulusuklaaseen vegemiteä ja olutkokeiluun heti persikkaa ja basilleja. Viisainta tietty olisi aloittaa alusta ei viimeiseltä sivulta ja kolmannelta ja taas jostain päin. Vaikka tehdä ihan normi korvapuusteja. Normipatonkeja tulee sentään tehtyä. Vegemite lähinnä, luultavammin onneksi antaa tryffeliin hassun palaneen makuisen loppumaun. Samalla ohjeella voi tehdä tietty ihan perus tryffelin ilman pöhköilyjä.. tai keksiä jotain vielä pöhkömpää.


vegemite-tryffeli
300 g tummaa suklaata
100 g kermaa
30 g voita
15 g vegemiteä
10 g tärkkelyssiirappia
pipari murua tai kaakaojauhetta

Kuumenna vegemite, siirappi ja kerma. Ota kattila liedeltä sekoita mukaan suklaa, kun suklaa on sulanut tasaisesti sekoita mukaan voi. Anna massan jähmettyä jääkaapissa. Ota massasta epä määräsiä palleroita ja pyöritä niitä kämmenten välissä (tulee sotkua ja sikailua) ja sitten piparimurussa. Nuole sormia


kai tätäkin pitää kerrna vuodessa testata

Ei kommentteja: