tiistai 8. maaliskuuta 2016

liikaa mutta silti

alkaa pikku hiljaa tuntuu että pitäis mennä jonnekin valokuvauskurssille että pääsis taas naisten lehtien kansiin


Homma lähti vähän hanskasta, piti tehä hamppari johon piilotan sinihomejuustoa, pihviin tai kastikkeeksi. Teinkin mutta mukana pienen pienessä pikkusämpylässä torniksi kasvanut behemot; pihviä, peksua, soosia ja grillattu ananas ja tietty pari liparetta suolakurkkua. Oli siinä vähän niiku aluksi suunta, pizzerian hawaii-pizza numero 13, auraa, ananasta ja kinkkua. Aurakastike olisi ehkä sitonut hampparin kasaan. Ja huh lihamussut vie tottumattomalta jalat alta, pitäis olla hampuliharja hampparin vierellä ja sänky valmiina. Pihvi, ja tajut pois.


tässä vaiheessa homma näyttää vielä jotenkin fiksulta, mukana myös aina hyvä hernemössö


hampparisämpylä
250 g jauhoja
120 g vettä tai maitoa
muna
40 g voita
20 g sokeria
15 g hiivaa
5 g suolaa
2 g gluteenia

pellavansiemen tai jokunen taikinaan ja päälle

Vaivaa takinasta kunnon taikina ja anna sen levät puolisen tuntia. Pyöritä neljäksi palloksi ja nosta noin 45 minuuttia. Paista hyväksi 200 asteissa uunissa.


taideräpsy

2 kommenttia:

EijaK kirjoitti...

Mistä saa ostaa gluteenia?

aleksi kirjoitti...

punnitse ja säästästä saa, ja seitanjauhoina varmaan myös pikkukaupoista. Sehän ei ole sitte välttämätöntä oikeestaan mihinkään leipään vaan pidempi vaivaus tekee samana mutta jos taikina on todella löysä tai vehnää on tosi vähän niin helpottaa