nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom Jatkan
monikielistä leivontaa, eli tällä kertaa kohtuu aidohko sacherpohja saksaksi(pakkohan se on olla aito kun on saksaksi):
eli yksi pohja 24 senttiä leveään vuokaan ja tässä keskitytään pelkkään pohjaan koska sehän on kakun sielu.
300 g suklaata, itsellä lidlin 81% tummaa ja vanhoja tempeointi jämiä.
130 g voita
40 g tomusokeria
5 g vaniljasokeria
1 prise salz.. kai tämä meinaa jotain hyppysellistä suolaa
6 valkuaista
6 keltuaista
180 g sokeia
130 g jauhoa
Aloita temperoimalla voi ja munat, eli nosta pöydälle lämpenemään, erottele munat. Hienoa olisi jos voivaahdon ja marengin saisi tehtyä samaan aikaan mutta ei kellään taida olla kahta konetta. Vaahdota voi pölysokeri vaniljasokeri ja suola valkoiseksi ja sulata suklaa samalla, lisää valmiiseen vaahtoon koneen pyöriessä hitaasti keltuainen kerrallaan(
und dabei die Dotter nach und nach). Kaada sula suklaa sekaan ja jos käytät samaa yleiskonetta niin kaavi massa toiseen kulhoon ja pese koneen kulho. Vaahdota sokeri ja valkuaiset pehmeäksi marengiksi, liian kova jää helposti kokkareiksi suklaamassaan sekoittaessa. Sekoita valmis marenki suklaamassaan ja sihtaa jauhot sekaan.
valmis pohjaValmis massa kaadetaan vuokaan, helpoin tapa on laittaa se kakku rinkulaan pellille paperin päälle, ei tarvitse voidella tai mitään. Massa kannattaa levittää vuokaan niin että keskellä on selvä monttu sillä se voi nousta paljonkin. Paista 190 asteessa noin tunti, tein puolikkaan ja meni noin 45 minuuttia.