ne on itekin ihan tatteja
Tällä kertaa kuukauden ruokahaasteen järjesti
Kulinaarimuruja ja aiheena sieni. Vähän tylsästi helpoimman kautta keksin tehdä tattibriossin,
pekonibriossi oli mahtava niin miksei tämä? Hienoa tässä on että tatin metsästin ihan ite. Ja kyllä, yhden mutanttitatin jossa oli kolme, enempää en löytänyt.
svamppihommia
tattibriossiTässä on tämmönen hieno järjestyssysteemi koska tahdoin saada mahdollisimman hyvän sitkon ja taikinan käsin vaivaamalla. Pienellä kikkailulla käsinkin saa jotain sentään aikaan mutta jäi nämä vähän pullaseksi muhjuksi.1.260 g jauhoja
150 g vettä/maitoa
yksi pieni tatti
Leikkaa sieni pieniksi paloiksi ja paista hyväksi pannulla, anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja vesi yhteen ja anna levätä puolisen tuntia.
2.keltuainen valkkari voiteluun
15 g hiivaa
15 g sokeria
Lisää aineet taikinaan ja vaivaa taikinaa raivolla kymmenen minuttia tai kunnes se alkaa olemaan tasaista.
3.6 g suolaa
Lisää suola ja vaivaa, taikinan pitäis lähes heti muuttua paremmaksi.
4.45 g voita paloina
Lisää voi parissa osassa taikinaan, vaivaa kunnes voi on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia. Muotoile briosseksi tai vuokaan yhdeksi leiväksi, anna nousta noin 45 minuuttia. Voitele valkuiselal ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 200 asteisessa uunissa mutta jos jotkut kohdat tummuu selvästi enemmän niin laske lämpöä(jonka pitäisi kyllä on selviö mutta briossit on tässä hankalia).
tattibriossia, jokiravunpyllyä herkkukastikkeessa ja piknikiltä jääneitä wasabikurkkuja