kukkakimaralla lähtee, isoon kukkaan oli tungettu yksi herne
Chef & sommelier Huvilakadulla kuopattiin ja paikalle tuli uusi Sasu Laukkasen ravintola. Olin vähän kriittinen hommaa kohtaan, samaan tilaan uudella nimellä ravintolan avaaminen kuulostaa helpolta näkyvyyden hakemiselta.Samaahan Chez Dominic teki muuttamalla raflan nimen pariksi kuukaudeksi bistroksi mutta samat kanget oli henkilökunnan perseissä edelleen ja samat ruuat pöydässä. Ruoka ei uudessa Orassa olekaan muuttunut mitenkaan hurjasti Chef & sommelierin ajoista mutta ravintola itsessään ja kuinka ruuat tuodaan on. Pienessä salissä avokeittiän edessä on pöytä jossa valmistellaan ja kasaillaan ruokia ja asiakkaat istuu kaikki sitä kohden. Ruokia myös kasattiin paljon suoraan pöydässä. Ravintolasta on tehty sirkus ja Sasu tietenkin on joka paikassa kertomassa annoksista sen tirehtöörinä. Pienuutensa ja elämyshenkisyytensä takia ei ole varmasti kaikkien paikka mutta kyllä me Jaanan kanssa tykättiin.
Kuvia on paljon ja ne on aika järkässä, alusta loppuun, kai melken joka ruoka-annos, kuvien laatukin huononee loppua kohti niinkun kuuluukin. Olis pitänyt kirjottaa muistiin mitä annoksissa oli, nyt huomaa ettei oikeen muista mitä annoksissa on.
ensimmäinen oikea ruoka, suolattuja vadelmia, keltajuurta(?) ja kermaviilikastiketta
siikaa versio yksi, tartar kurkulla ja jollain öljyllä
siikaa komas kerta
rosmariiniruisleipä on edelleen hyvä
pääruuan karitsaa päälle on laskeutunut joku helvetin sekasikiö
välisorbetti tai jää, vähän turha
kukkaketo, kummallinen jälkärisalaatti
yllättävän perinteinen jälkkäri lopuksi, mustikoita, kauraa ja marenkia