Kun kerrankin oli munaa, maitoa ja voita niin tahdoin tehdä pullan. Varsinkin tahdoin tehdä bostonpullan koska tämmöisiä vastaavia tein yhdessä paikassa kolmisenkymmentä jokapäivä ja ne on kivaa näpertelyä. Pullassa on välissä vaniljakreemi ja päälle pursotettu joka pötkään appelsiinimarmelaatia. Paistettu pulla on supermakea ja kaunis katsella ja ihastuttava syödä. Kun pulla oli uunissa naapurimme Antti päätti tulla viereilulle ja tuoda matkamuistoksi puolasta myös vodkaa. Voi sitä juhlaa!
Pulla ala meitsi
300 maitoa
630 jauhoa
100 sokeria
85 voita
40 hiivaa
1 muna.. tai 33 grammaa
7 suolaa
3 kardemummaa
vaniljakreemi, creme patissier
no sen ohje tulee kun bloggaan siitä sitte varmaan erikseen
Kaikesta paitsi voista vaivataan hyvin sitkoinen taikina lopussa lisätään voi(tähän voisi piirtää kuvan sitkorakenteesta ja iloisesta voista). Taikinan annetaan levätä puolisen tuntia tai kunnes tuntuu enenmän yhteistyöhalukkaalta. Tämä taikina määrä oli ihan liian iso yhteen bostonpullaan ja kolmasosa olisi riittänyt. Sopivan kokoinen pallero taikinaa kaulitaan neliskulmioksi jolle levitetään vaniljakreemi ja se kieretään korvapuusti tyylisesti pötköksi, leikataan kuuteen saman kokoseen palaan jotka asetetaan kakkurinkulaan tai vastaavaan. Jokeisen pötkylän reikään pursotetaan marmelaati ja päälle ripotellaan pähkinärouhetta. Nostetaan ja paistetaan, ohjeessani ei luo kummallekaan mitään aikaa ja tai lämpöä. Valmiin pullan voisi koristella pumadalla jos sitä vaan sattuisi olemaan, vähän kaapista vaan ripotin tomusokeria pintaan.
Aina menee joka blogissa silmään kun kukaan ei pidä pursotuspussia oikein, edes teevee kokit telkkarissa ei osaa(paitsi Gordon Ramsay). Kuinka hyviä pursotushässäköitä blogeissa olisi jos niiden tekijät pitäisi pussia oikein? Toinen asia on yhden millin tyllat..