sunnuntai 30. lokakuuta 2011

banaanileipä

en jaksa :/


Jostain syystä nyt päätyy nähin täytettyihin leipiin melkeen joka kerta kun alkaa kokkailemaan jotain. Tälläkertaa en sentänä taas tehnyt hämpurilaissämpylöitä vaan vähän ruisrouheella maustetun patongin ja täytin ne tonnikalamöhnällä ja salaatilla. Ostin vähän aikaa sitte Pirkan hiivaleipäjauhoja ja ne nyt ihmetyttää mua. Kahdella käyttökerralla taikinoista on tullut tosi kovia ja tummia, ensimmäinen oli niin kova ettei se edes oikeen noussut. Jos yhdestä leivästä olisi tullut liian kova ja kumma niin ajattelinsin vaan että olen punnannut jonkun väärin. Värin tummuuskin on kummaa, onhan tässä vähän ruisrouhetta mutta tosi vähän ja ei sillä tollasta tasasta ruskeutta saa aikaan. Leipäkin maistui siltä kun se olisi tehty grahamista tai kokoviljasta, ei mun perusjauho ole noin karkeaa. Voi siis olla ettei tätä leipää saa siis aikaan kun näillä samoilla jauhoilla.

Hienolla muodolla ei muuten mitään tekemistä tyylikkyyden kanssa, leivät vaan ei mahtuneet suorina uuniin.

ompa ruma viilto

patonki
250 g hiivaleipäjauhoja
170 g vettä
10 g ruisrouhetta
10 g oliiviöljyä
5 g pellavansiemeniä
3 g kuivahiivaa

Vaivaa kaikkia aineita 8 minuuttia, anna taikinan levätä tunti. Muotoile patongeiksi ja anna nousta 45 minuuttia.

siinähän ne


maanantai 24. lokakuuta 2011

sipulia ja pestoa

ihan fiiniin purkkiin laitoin pestonkin


Mulla on jotenkin ihan tatsi hävinnyt näiden leipien muotoilun kanssa, kaikki muistuttaa läjää tai hyvänä päivänä kasaa. Minkäänlaista repeämistäkään tai viiltojen avautumista tuntuu olevan ihan turha edes odottaa. Leivän päälle tein pestoa kurpitsansiemenistä ja niistä peruspestoaineista. Paahdetut kurpitsansiemenet oli vaan varmaan jo liiankin vahvan makusia tollaseen ja pesto aika hurjan makusta.


sipulileipä
150 g jauhoa
100 g vesi
ripaus kuivahiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli kylmässä.

135 jauhoa
90 g vettä
5 g suolaa
1 g kuivahiivaa
50 g paahdettua sipulia

Lisää kaikki aineet esitaikinaan paitsi sipuli. Sekoita aineita kaksi minuuttia ja vaivaa nopeammalla kuusi minuuttia, lisää sipulit ja sekoita taikinaa sen verran että sipulit on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan levätä tunti. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen nousta 45 minuuttia, viillä ja paista.
lisää sitä sipulia!


pestosta tulee aina tää jotenkin mieleen


torstai 20. lokakuuta 2011

omppu pâte de fruit

mun kiesi


Joskus kauan sitte ostin jo omppupyrettä että koitan tehdä tämmöstä pâte de fruit marmelaadia. En ole mikään marmelaadin asiantuntia mutta tämän tyylinen on kai ainakin alunperin tehty keittämällä hilloa kokoon todella pitkään ja jähmettynyt hillo on leikattu paloiksi ja sokeroitu. Kokoon keittäessä pohjana ollut hedelmäpyre menee tietenkin kokoon(haa!) ja pieneen määrään marmeladia saa laitettu hirvittävän määrän marjoja tai hedelmiä siksi laatu marmelaadin hinta saattaakin olla hirvittävä. Tämmönen pâte de fruit on samalla tavalla marmelaatia verrattuna vihreisiin kuuliin(jonka kauppanimi onkin näköhään vihreitä kuulia) kun Saariosen peruslätkä verrattuna oikeaan pitsaan, jotain kaukasta yhtenäisyyttä löytyy. Tässä mun ohjeessa vedetään kulmat komeesti suoriksi ja marmelaadin jähmetys tehdään lisätyllä pektiinillä joka tulee hyytelösokerista. Hyytelösokeri on helppo mutta vähän ärsyttävä kun se myös määrää aikalailla sokerin määrän.

pakkasin jokusen mukaan ja syötin parille muulle bloggaajaraukalle


marmelaati
300 g omppupyrettä
220 g hyytelösokeria
4 g sitruunamehua

sellasta pienempi kiteistä sokeria pinnalle, hienoasokeria?, sirosokeria? Muistan vaan että joku firma myy sitä kide23 nimellä jossa 23 taitaa olla 0,23 milliä per sokerin kide.


Sekoita kaikki aineet yhteen kattilaan ja keittele pienellä liekillä noin 15 min. Kaada massaa öljyttyyn astiaan jähmettymään, se jähmettyy aika nopeasti mutta kannattaa pari tuntia odotella. Leikkaa marmelaadilevy paloiksi ja pyörittele sokerissa.

omput saa kaupasta tötsässä


hyvin uppoo jallun kanssa


tiistai 18. lokakuuta 2011

kurpitsansiemen paahtis

fetaa, sinappia ja rehuja


En oikeen tiiä mikä näissä paahtoleipätyylisissä vedoissa nyt mua niin kiehtoo mutta näitä tulee tehtyä aika paljon. Yleensä periaateessa tykkään enemmän sellasesta hitaasti tehdystä maalaisleivästä mutta kai näissä kivaa on mahdollisuus kaikenlaisiin kolmioleipiin ja onhan nää nättejä.

Ja heti jatkoin ohjeilla vaikka niin kovistelin, ohjeet on kuitenkin niin helppo tie.

epätasanen uuni repäisee leivän toiselta puolelta


kurpitsansiemen paahtis
170 g maitoa
220 g vehnäjauhoja
15 g karkeita ruisjauhoja
3 g kuivahiivaa / 9 g tuoretta
15 g voita
13 g sokeria
40 g kurpitsansiemeniä + päälle
5 g suolaa

Eka laitetaan ohjeen ainekset paino järjestykseen, tuo sekamelska on kammottava. Sekoita maito, hiiva ja sata grammaa jauhoista yhteen ja anna pulpahtaa sen aikaa että paahdat siemenet ja annat niiden viiletä, rouhi osa siemenistä veitsellä. Lisää kaikki lopput aineet taikinaan ja sekoita taikinaa koneella 2 minuttia ja vaivaa nopeamalla noin 8. Anna taikinan levätä pöydällä 15 min. Muotoile taikina pötköksi ja kostuta sen pinta vaikka pullasudilla ja pyöräytä pötkäle pöydällä olevissa siemenissä. Anna leivän nousta vuuassa tunti ja paista.

sushihurmuri


sunnuntai 16. lokakuuta 2011

joskus

kaakaosta kuvan laittamienn blogiin on lähes yhtä tyhmää kun lähikuva sosekeitosta


Tämä sunnutai on taas leipurin sunnuntai, vaikka aamulla ehkä vähän pakottaa päätä niin herään aivan liian aikasin ja meinaan mennä päiväunille jo kymmenen aikaan. Mutta lähdimme poikien kanssa aamubrunsille, jolle ei koskaan päästy ja Animatricks festarin suomen parhaat palat näytökseen. Aamupala vaihtui Lasipalatsin Java kahvin Kanniston leipomon vuohenjuustociabattaan ja U. kalevan bisseen. Kanniston ciabatta on muuten huonontunut siitä kun olin sielä joskus 1998 tekemässä voitaikinoita ja omppuleivoksia. Lopulta päädyin myös lasipalatsissa olevaan Caffi kahvija suklaakauppaan. Caffi on kahdella tavalla hieno paikka; se myy kai ainoana suomessa Praluksen suklaata(vaikka yksi suklaanörtti sano että siellä on niille liiaa kuuma) ja myyjät ei tiedä suklaasta mitään. Ei niin yhtään mitään. Niiltä kysyy jotain niin ne kattoo suu pyöreänä ja sanoo ettei tollasesta ole ikinä edes kuulleet.

Ostin liian kalliin kaaojauheen mutta on se hyvää, itke mauton Van houten, itke!

kaakao
200 g kohtuu rasvasta maitoa tai vettä
15 g hyvää alkalisoitua kaakaojauhetta, Valrhona, Pralus, Domori..
(2 g vaniljasokeria)

kiehauta maito, lisää siivilöity kaakao.

tässä kuvassa sentään seikkailee Ilo, tuo kilpikonnista parhain


Olen vähän ajatellut että lopetan blogin tällaisenaan ja jätän leivonnan ohjeineen pois. Keskityisin pelkästään mäkätykseen, asioiden arvosteluun ja typerien ruokakulttuurijuttujen haukkumiseen. Sirénin applesiinimantelimassaa voisiin kyllä vähän kehasta, huh se vetää housut jalasta.

perjantai 14. lokakuuta 2011

kuivahkoo menoo

pirun rumathan niistä tuli


Tänään mun piti kirjottaa täydellisyydestä ja tai sen puutteesta ja siitä miten kotona leivotut jutut on ihmisten mielestä aina niin ihania, ihan sama miten iljettävää kymää ne ois..

..Mutta! rakasjääkaappimultimediapakastimenrottelo otti ja teki itsarin, nyt jääkaapissa on oikeasti vaan se valo. Jääkaapittomuuden kanssa tulee hankalaa sillä mihin pistän rakkaat juustot? mutta pakastin sen sijaan on ollutkin lähes turha, olen säilyttänyt siellä tuoretta hiivaa ja viime jouluna tehtyä patonkia ja sillä patongilla ei nyt ole edes niin väliä. Mikroautouunin kanssa on ollut vähän samaa ja olen käyttänyt sitä noin kaksi kertaa vuodessa suklaan sulattamiseen, nyt sekin makaa kaapissa. Tuoreen hiivan säilytykseen pakastin on ollut kiva, kaupasta voi ostaa kokonaisen sellasen sikxpakin hiivaa kerralla, murustaa sen pikku muovipussiin ja iskeä pakkaseen, sitte voi taas leipoa pari kuuta rauhassa. Nyt sitten ostin kuivahiivaa(HYI!) ja teen testin, eroaako se mitenkään ja luuleeko herra leipuri oikeasti huomaavansa yhtään mitään eroa kun näin leipoo pari känttyä kotona(onko kusi jo noussut päähän?). Vähän tässä testissä tuntui että nämä nousi hitaammin ja olisi tarvinnut pidemmän nousuajan. Kuivahiivan kanssahan on myös näitä hassun hauskoja uskomuksia niikun tuoreenkin miten sitä pitää käyttää, pussissakin taitaa lukea "sekoita kuiviin aineisiin".. älä tee niin, se on turhaa..

kohtuu jees


Kuivahiivaaahan käytetään sitte yksi kolmannes tuoreen määrästä eli taikinaan tulee lisää ainetta joka imee nestettä ja samalla nesteen määrä vähenee mutta näin pienissää taikinoissa heitto on niin pientä ettei juuri ketään kiinnosta. Nestettä voi lisätä sen 10 g per 300g leipä.


rukiilla maustettu patonki
235 g vehnäjauhoja
175 vettä
10 g karkeita ruisjauhoja
5 g suolaa
5 g pellavansiemeniä
2 g kuivahiivaa / 5 g tavallaista

Sekoita kaikkia aineita koneella kaksi minuuttia ja vaivaa nopeammalla kuusi, anna taikinan levätä noin kaksi tuntia. Muotoile taikinasta kaksi tai kolme pikku patonkia, anna niiden nousta noin tunti ja paista.

sinä olet seuraava


Ja koska nyt on Syksy joka on tosi dorgaa(ei varsinaisesti syksy vaan se talvi joka tulee sen jälkeen) ja kaikki on ihan tyhmää muutenkin ja kohta tulee vuoden masentavin juhla joulu niin ajattelin että kuunnellaan maailman paras biisi. Maailman paras biisihan on karkkiksen Hei johanna, biisi joka valittiin jo 15 vuotta sitte maailman parhaaksi biisiksi. Hassua ettei juuri mikään ole tässä ajassa muuttunut, ei edes maailman paras biisi(no Jenni Rope vähän kun kattoo ton videon..).






keskiviikko 12. lokakuuta 2011

hampurilaisateria kahdelle

se on pileet!


Tänään pidimme Ilo-kilpikonnan kanssa juhla-aterian syksyn kunniaksi. Syksy nimittäis alkoi eilen. Hampparien välissä oli perustomaattien ja ketsuppien lisäksi paistettua halloumia ja pekonia. Joskus pitäsi ehkä vielä riipasta ja tehdä ihan pihvi, ihan jauhelihasta mutta en edes tiedä missä se on kaupassa tai millasta sen pitää olla. Koulussa kokeessa kysyttiin mihin jauhelihaa voi käyttää, ajattelin olevani hauska ja vastasin "ei mielellään mihinkään", en päässyt ruokakurssia läpi. Tällä aterialla pistimme ranttaliksi ja ostimme jopa limukkaa!


hampparisämpylä voil. 3(?)
250 g vehnäjauhoja
160 g maitoa
10 g voita
10 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa


Vaivaa kaikista aineita taikinaa noin 8 minuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. Pyörittele sämpylöiksi ja pyöräytä sämpyltä vehnäjauhossa, nosta 45 minuuttia. Paista 225 asterisessa uunissa ja anna jäähtyä.

Paista pannulla pekoni ja pekonirasvoissa halloumin palat. Paahda sämpylän puolikkaat vielä samalla pannulla. Paikkaa kaikki täytteet sämpylään.

herkkuja konnille


bataattitikut
pikku battaati
öljyä
suolaa ja pippuria
sesaminsiemeniä

Leikkaa bataatti tikuiksi ja keittele ne valmiiksi. Pyörittele tikut öljyssä ja muisteissa ja paista vielä rapeaksi uunissa.

ja vielä kerran pojat!


lauantai 8. lokakuuta 2011

leivonta ja se kulttuuri.. ai se suomen kuuluisa leipäkulttuuri?

ravintola Sunnin leivät


Leipähän on aina todella lähellä ihmisten sydäntä, sitä puolustetaan(lue: tapellaan Hesarin keskusteluissa) ja kaupan leipää haukutaan henkeen ja vereen. Kaupan ruisleivässä ei ole ruista ja vehnäleivässä liikaa siemeniä ja kaikissa vielä liikaa jauhonparannetta. Ja onhan ne muoviin pakattu ja pahoja tai aivan liian kalliita jos ei ole. Vaikka leipää niin rakastetaan niin yrittäkääpä löytää blogeista tai lehdistä kunnon leipäohjeita, jokunen saattaa löytyä mutta loput on niitä kotisämpylöitä joihin voi lisätä mitä vaan ja vaihtaa kaikki jauhot niihin "joita sattuu löytymään kaapista". Sämpylöistähän sanotaankin usein että ne on parhaita uunista tullessaan kuumina eikä ihme sillä jäähdyttyään niillä voi lähinnä hakata nauloja. Oikeaa leipää taas ei saisi syödä kuumana koska se toimii ihan samoin kun vaikka liha, sen pitää antaa levätä paiston jälkeen että nesteet ja hyvät fiilikset leviää koko tuotteeseen. Miksi tämä on selviö lihan kanssa mutta ei leivän?

Mutta näkyykö siltikään leipä vaikka musiikissa? Onhan meillä Simo Salmisen minä olen paakari biisi mutta voiko sitä laskea kun jäbä ja sen veli oli leipureita(hyh oon kuullut likasia juoruja). Yritin miettiä biisejä jotka kertovat leivästä tai jostain siihen liittyvästä mutta mieleen tuli vaan nämä kolme bändiä joissa leiuvonta on vaan nimessä.. ja näistäkin varmaan tuttu kaikille (pitäisi ainakin olla) on vain yksi.







Jos tässä taas oli pointti sen voi osoittaa. Mullon hirvee reikä hampaassa.

perjantai 7. lokakuuta 2011

johonkin tästä on mentävä!

American pie tuolla taustalla.. kirja jota en ole koskaan lukenut


Hulluilta päiviltä pähkinöitä ja Käpylän kaupasta vuohista tehtyä sinihomejuustoa. Sinihomejuuston ostin vähän vahingossa jo muuten kaksi viikkoa sitte Mustapekka kaupasta josta oli lähinnä tarkoitus ostaa siskolle elävä rapu kotieläimeksi (Viime vuoden rapujuhlien jälkeen meilläpäin kaikki taitaa olla samaa mieltä rapujuhlista, turhaa, parempi pitää meren elukat vaikka kotieläiminä. Hihna rapuselle kaulaan ja Vaasankadulle ulkoilulle. Tarvitsen siis kotieläimen, syksyt on raskaita.) Tällekin juustolle kävi siis sama kun aina, näin yhden hengen perheessä pienenpikin juusto kestää tosi pitkään tai ainakaan mä en jaksa vetää samaa juustoa viikkoa putkeen joka ruuassa. Lopulta (tai jopa jo lopun ohitettuaan) juustot päätyvät leipiin.

toisen puolikaan vain Antille kun mentiin Siltaseen yhelle


biga
70 g vehnäjauhoja
40 g vettä
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen kovaksi palloksi ja anna sen käydä muovin alla seuraavaan päivään.


taikina
160 g vehnäjauhoja
160 g vettä
15 g ruisjauhoja.. mulla jotain tosi karkeita jauhoja
5 g suolaa
2 g hiivaa

40 g sinihomejuustoa
50 g saksanpähkinöitä.. tähän sopisi mittayksiköksi myös "ihan sikana" koska se on tuo määrä


Paloittele eilinen biga veteen ja lisää loput aineet paitsi juusto ja pähkinät. Sekoita taikinaa koneella 2 minuuttia ja vaivaa nopeammalla 8 minuuttia. Murusta sinihomejuusto ja laita se kovettumaan pakastimeen, pieni myös pähkinöitä vähän. Anna vaivatun taikinan levätä jauhotetulla pöydällä 15 minuuttia. Jaa taikina niin että erotat siitä yhden neljäsosan. Seikoita isompaan palaan juustot ja pähkinät. Anna kummankin paqlan levätä muovin alla tunti. Riivaa kumpikin taikina palloksi, littaa pienempi sen kokoiseksi että ison saa pakattua sen sisään. Anna leivän nousta 45 minuuttia "väärinpäin korissa".

mutta missä on siivooja?



keskiviikko 5. lokakuuta 2011

sienestäjänleipä

hyvä muna


Kävin taas silakkamarkkinoilla, en juurikaan pidä niistä kaloista ja ne leivätkin on musta hämmentävän huonoja mutta siellä nyt vaan kuuluu käydä. Ostin sieltä kuitenkin suppilovahveroita joista ajattelin tehä piirakan. Sienipiirakka näin blogia ajatellen on vaan pirun tylsä tuote, täälläkin niitä on ollut ainakin kaksi ja varmasti jokaisessakin muussakin blogissa kerran. Keksinkin siis tehdä tuollasen baarileivän, sienikastiketta ja uppomunake. Rakastan baarileipiä, oopperaleipää ei voita oikeen mikään. Herkkuleivänhän voi tietty tehdä kaupankin paahtiksesta mutta missäs siinä olisi hauskuus?

tästä vois tehdä myös voileipäkakun(ehkä huomenna)


paahtoleipä
150 g vehnäjauhoja
170 g vettä/maitoa
2 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna pari kolme tuntia kunnes mössö näyttää hyvin eläväiseltä, parempi tietty kylmässä yön yli.

95 g vehnäjauhoja
20 g voita
10 g (vaaleaa)siirappia tai hunajaa
5 g suolaa
5 g pellavansiemeniä
2 g hiivaa


lisää kaikki aineet aikaisempaan esitaikinaan. Sekoita koneella kaksi minuttia ja vaivaa nopeammalla noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä kolmisen tuntia öljytyssä astiassa. Littaa taikina levon aikana jokusen kertaa, kolmannen kerran jälkeen taikinan pitäisi nousta todella nopeasti ja sillon se on valmis. Rullaa taikina ja nosta sitä vuuassa noin 45 minuuttia. Paista leipä valmiiksi, ota pois vuuasta ja paista pari minuuttia lisää.

hyvien ajatusten panda, pus


sienikastike
sieniä
kermaa
voita
sinappia
pippuria
suolaa
timjamia

Paista sienet isossa määrässä voita. Lisää valmiisiin sieniin vähän kermaa(kulaus) että siitä tulee kastike ja töräys sinappia. Mausta.


uppomuna
kananmuna
etikkaa veteen

Avaa muna lasiin ja kippaa se sillä hienoisesti kiehuvaan veteen. Keitä pari minuuttia.


Paahda leivän palat ja voitele ne. Lastaa leipien päälle viilennyt kastike, päälimmäiseksi muna ja munalle pippuria ja suolaa.

kaunista

lauantai 1. lokakuuta 2011

hatut ja myssyt

no aika fiinii


Joo siis te tyypit jotka seuraa blogeja tarkemmin niin varmana tietääkin tästä Pauligin makupari skabasta. Kisassa pitää vääntä joku fiini pulla ja joka menee yhteen jonkun Pauligin kahvin kanssa. Kilpailuhan on vähän hassu, sai 20 säbää kahvia ja ja sitte se pitää mätsää jonkun kanssa, osaako kukaan bloggari niin paljoa kahvista? osaako yksikään lukija niin paljon kahvista? Tohonhan vois suoraan kirjottaa kirjottaa että kaikki noi menee mun tuulihatun kanssa(Saludo tuo kusien kusikin menee), hatussa on sentään suklaata ja kahvit oli mauttomia ollakseen noin fiinejä ja kalliita.
ekat testi palat jotka on muuten nätimpiä.. mutta näissä ei ole fyllia


Tuulihattu noin tuotteena on ihastuttava, sairaan simppeli jolel voi tehä mitä vaan. Suomessa niiden kauneutta ei oikeen tunnuta ymmärtävän mutta ranskassa niistä on tehty taidetta ja suuseksiä. Oman hatun idean pöllin siis suoraan herra Jacques Genininiltä.. siis lähinnä tuon sokerinhatun tossa hatun päällä.

hatut ja myssyt


kirjotin tän ohjeen joskus kauan sitte samalla kun väänsin näitä, se voi siis olla ihan paska mutta idean saa siitä.

tuulihatut
170 g vettä
100 g vehnäjauhoja
50 g voita
2 munaa
(ripaus suolaa)

Kiehauta vesi, suola ja voi. Lisää kiehuvaan nesteeseen jauhot ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja tasaista. Anna massan viiletä vähän ja sekoita munat sekaan. Pursoja massasta palleroita pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

praliini täytteeseen
50 g vettä
50 g sokeria
25 g hasselpähkinä rouhetta

Keitä vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri alkaa vaahdota ja hieman tummumaan. Lisää pähkinät, sekoita ja kaada leivin paperille kovettumaan. Murskaa kovettunut sokerilevy jauhoksi veitsellä, morttelissa tai sauvasekottimella.

massapussi(huomataan siis oikea termi massapussi ei pursotuspussi koska mehän ei olla pursotamassa mitään, se on kondiittorijuttuja ja minä pysyn niistä kaukana, ihme näperrystä ja hassuttelua) ja croquembouche.. tai no läjä tuulihattuja


sokerikuori
100 g sokeri
100 g vettä

Keitä sokeri ja vesi samalla tavalla kun praliinissa. Dippaa valmiiden tuulihattujen yläosat sokeriin ja laita ne kuivumaanleivinpaperille yläpuoli alas päin niin että sokeria vähän leviää hatun alle, tuulihattuun olisi tarkoitus tulla "jalka".

täyte
5 g tärkkelyssiirappia
25 g valkosuklaa
40 g tumma
5 g hasselpähkinäöljyä
+ purkki kermaa vaahdotettuna
+ 35 g praliinia

Sulata kaikki aineet varovasti ettei suklaa pala. Kääntele suklaamassa kermavaahtoon ja lisää praliini. Praliinia jää vähän yli mutta se on hyvää sellaisenaankin. Anna se vaikka lapsille.

Pursota suklaavaahto tuulihattuhin ja käännä ne toiste päin että jalka kääntyykin hatuksi.

mortelointi


Ja otsikkohan on punk lurex ookoon ekan levyn nimi(?), hieno bändi. Niin hieno että kerrna lainasin niiden siskot ja veljet levyn kirjastosta niin se oli pakko ostaa. Seuraava ralli on samalta levyltä alotus raita.



Muistakaa siis äänestää mua, jos voitan otan sinut mukaan, tietty vaan jos et ole ruma fasisti.