kaunispoika Ihmiset tulee blogiin hakusanoilla
täyskauraleipä, töissä kysellään sellasen perään ja keskustelupalstoilla näkee puhuttavan. Ja kaiken lisäksi täyskauraleipä pitäisi olla hiivatonta eikä suolattomuus tai pieni mauttomuuskaan varmaan olisi pahitteeksi. Ymmärrän ettei kaikki voi syödä vehnää mutta mikä kumman into muilla on täysin vehnätöntä leipää kohden. Vehnättömän leivän ongelmana on sitkon puute jolloin leivästä tulee tiivistä jöötiä ja leivottavuuskin on hankalaa. Kaurajauhossa on myös paljon rasvaa ja se pitäis säilyttää jääkaapissa ettei se härskiinny.
Mutta tämän ihme intoilun takia ajattelin testata tehdä kauraleipää. Lopputulos oli niin kauan hyvä kunnes maistoin sitä, leipä oli täysin mauton ja raa'an limaisen oloinen, hyvin samallainen kun vaikka hiivan on unohtanut normileivästä. Kumma kyllä taikina maistui tosi hyvältä, mukavan kermaiselta joka toimii teeleivissä paiston jälkeenkin
Ohjeen keksin päästä. Tein samaan tyyliin kun ruisleivänkin, vettä piti normi ruisleipä ohjeeseen lisätä koska jauhot imi todella paljon.
Nätti mutta paha täyskauraleipä1. päivä250 g vettä
150 g kaurajauhoja
2 g hiivaa(tämän voi varmaan jättää pois)
Kaikki sekasin ja olemaan yön yli.
toka päivä150 g vettä
80 g kaurajauhoja
50 g kaurahiutaletta (näitä syytän ettei tullut hyvä)
10 g suolaa
2 g hiivaa
Kaikki sekaisin aikasemman päivän mönjään. Tunnin parin nostatuksen jälkeen massa muistuttaa vähän jotain mousea ja on valmis. Muotoile leiväski paljon jauhon kera vähällä jauholla ei päälä olevat repeämät näy niin hyvin. Nosta pari tuntia ja paista 250 uunissa, laske lämpö 225 kun laitat leivän uuniin. Paistetaan pitkään.
Pitää vielä testata uudelleen tai kehittää uusi ohje.