pääsiäishenkinen pajunkissaviilto
Kaappiin on jotenkin majautunut laatikko tolkulla myslejä. Kaikkia sorttia mitä mieli voi keksiä vie kaapissa tilan ja häiritsee minua ylettömän suuresti. Alpenin myslin piti olla jotain fiiniä ja klassikko mutta onkin kuivakkaa harmaata pölyä jota ei kehtaa syöttää edes hiirille. Hyvin saa kaapista tilaa kun myslin pistää leipään. Myslin kuivakkuudesta hyvin kertoo yksi kappale (1 kpl) rusinoita joka eksyi myslistä leipään asti. Myslin harmaudesta kertoo tummanpuhuva halo myslipaketin ympärillä kun se imee kaiken valon ja kirkkauden itseensä. Tilalle voi ostaa purkin jotain itavaltalaista savustettua quorn-pulveria, jolle tulee ihan varmasti käyttöä.
myslileipä
240 g vehnäjauhoja
180 g vettä. veden määrä voi tietty muuttua myslin koostumuksen takia, mielummin enemmän vettä kun vähemmän jauhoa
80 g mysliä
20 g öljyä
10 g hiivaa
5 g suolaa
Punnaa astiaan mysli, vesi ja hiiva, anna liota noin 20 minuuttia. Lisää loput aineet, sekoita hitaalla kunnes aineet vat sekaisin ja nopeammalla viitisentoista minuttia. Anna levätä tunti ja muotoile leiväksi, jauhota leipä ja anna nousta noin tunti. Viilllä leipään jotain nättiä ja paista 225 asteissa uunissa tummaksi.
myös tekeillä ituja(kuivahti), ruisjuuri(unohtu pöydälle) ja herneenversoja(homehtui)