perjantai 10. huhtikuuta 2009

vähän niiku Sacher

pala


Valmiiseen Sacherkakkuun tuli epäsacheristi valkosuklaakermaa ja appelsiinimarmelaatia väliin. Päällä on ihan vaan kaakaojauhetta kun en osaa koristella ja yksinkertainen on muutenkin nätimpää. Oikestihan kakkuun tulisi keitettyä aprikoosihilloa suklaa pinnan alle. Suklaakuorrute keitetään sokerista, vedestä ja suklaasta. En juuri pidä siitä ja se on hankalaa tehdä enkä tahtonut sotkea koko kotia kuorrutellessa.

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Epäsacheristi varmasti tosi hyvä sacher! Kostutitko pohjaa millään? Tuo valkosuklaakerma kuulostaa herkulta.

aleksi kirjoitti...

joo kostutin sokerivedelä jossa oli vähän appelsiinimarmelaadia ja raastettua appelsiininkuorta, normi sacheriahan ei edes oikeen tarvitse kostuttaa kun se on niin muheva ja kostea muutenkin.

Pahalapsi kirjoitti...

Joo, niinhän se sacher onkin tosi mehevää. Ite oon harkinnu sacherin tekoa jo useamman kerran, mutta en vieläkään oikein käsitä miten niistä sacherin reunoista saa sulalla suklaalla tehtyä semmoiset tasaiset. Yleensä kun johonkin kakkuun yrittää suklaata levitellä, niin pinnasta tulee epätasainen ja huolittelemattoman näköinen.

aleksi kirjoitti...

tekemällä ite kakusta ihan tasaisen ja harjottelulla ja pienellä mäihällä.. ei se helppoa olekaan, sen näkee kun menee kattomaan jonnekin konditoriaankin myytäviä sachereita, aika möykkysiä ne reunat on. löysempi suklaakuorrutus auttaa aina niin se valuu paremmin homma pitää tehä nopeasti ja kerralla, jos sitä suklaata alkaa levittelemään päälle niin ruma tulee.

Pahalapsi kirjoitti...

Hmm.. Sacher mietteissä yhä täällä päässä. Tarkoititko tuolla "oikeastihan kakkuun tulisi keitettyä aprikoosihilloa suklaapinna alle" sitä, että aprikoosihilloa levitetään kakun PÄÄLLE (siis kun kakku on jo täytetty) ja sitten hillon päälle kuorrutus ja teksti: "Sacher" ?

aleksi kirjoitti...

niin eka pohja päälle se hillo jonka annetaan kuivahtaa ja sitte suklaa.. ja sen päälle teksti..