keskiviikko 24. marraskuuta 2010

joulun eka konvehti

kouluruoka


Olin keksinyt nerokkaan idean että keitän kinuskin, lisään siihen vähän suklaata, annan sen kovettua. Parin päivän päästä sitte olisin leikannut kovettuneen massan konvehdin kokoisiksi ja dipannut suklaaseen. Nyt kun sain toveri kondiittorilta suklaan temperointikivenkin.

Kaiken maailman fudgetkin toimii näin ja joka blogissa on sellasia.


lopputulos kuitenkin oli jotain joka näyttää välillä jauhelihalta öljyssä ja välillä muuten vaan lihalta öljyssä. Heti kun lisäsin suklaan kinuskiin suklaan kaakaovoi irtosi ja kylmempi suklaa kiteytti sokerin kinuskissa. Valkosuklaan rasva tekee saman usein mutta sen saa sotaisalla vaivaamisella takaisin massaan. Pienellä lämmityksellä sain kyllä kinuskin takaisin kasaan mutta rasva ei mennyt enää massaan mukaan. Lopulta kaadoin irtorasvan pois ja jäljellä on klöntti inhottavasti kiteytynyttä toffeeta.. sellasta mitä ihmiset ainakin ennen toi virosta, jossa on lehmän kuva.

jauheliha


lopullinen lehmätoffee


Seuraavaksi teen kostoksi sataprosenttisesta suklaasta kossutryffelin.

15 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Haha, hieno!

Sissi kirjoitti...

:D

Paula kirjoitti...

Heh. Aika epäilyttävä "namu".

Elsa kirjoitti...

:D Voi kauhia!

Jael kirjoitti...

Ajattelin ekaa kuvaa katsottaessa että mitä lihaako olet tehnyt...NO voi,olipa surkea lopputulos.Mutta idea kuulostaa tosi hyvältä...

Seija Kurunmäki kirjoitti...

Siinäpä on otetta!

Aliisa kirjoitti...

Ounou, ei ollut vahingonilo, mutta nauratti silti ihan luvattoman paljon. Joskus pitää mennä vaikeimman kautta. :D

Lii kirjoitti...

hyvä kosto!! jes!

Irkku kirjoitti...

Lehmän läjältä toi näytti eikä lehmätoffeelta!

aleksi kirjoitti...

maistui.. ei näyttänyt..

Tusla kirjoitti...

Tää lohduttaa mua niin. Oon nyt kaks kertaa tänä iltana yrittänyt duunata tarte tatiniä. Sen sokeri ja rasva vaan ei sula ja muutu kinuskiksi. Eka satsi paloi pohjaan. Mä vaan nään unta Strömsöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Haha, yks mahtavimmista leivonta/ruoka/laserblogi postauksista. Tol olis salettiin pärjänny jossain "luovasti kinuskilla" kisassa. Tai sit ton reseptin vois myydä Japanilaisille: http://www.youtube.com/watch?v=YsBoUO3r694 . Ja kostaminen kannattaa aina. Aina.
Terv. Jauhot suussa huonompi puolisko.

aleksi kirjoitti...

toi oli myös yksi mahtavimmista lazerblogikommentaista.. hyvin sekava :)

Patavahti kirjoitti...

Jee, joku taitavampiki on saanut aikaan samanlaista jauhelihafudgea! Tein samat kolme kertaa ennen kuin päätin että ko. resepti vaan ei mulla onnistu. En kyllä vieläkään tiedä mikä meni vikaan, mutta fudgekokeilut jäi sit ensi jouluun...

aleksi kirjoitti...

mun kaikki suklaakokeilut on ollut tota tasoa tässä viimeset kerrat :)