torstai 18. marraskuuta 2010

pariisista pariisia

siellä korkealla oli nättiä


Pariisi oli erilainen joka tietenkin paljon johtuu siitä etten ole matkustanut vuosiin minnekään ja viime matkan jälkeen päätin etten kyllä enää matkustakaan. Kaikki tuntui jotenkin olevan pientä, sitä vain oli todella paljon ja joka paikassa. Pariisin matka alkoi aidosti koko yön hengeilulla lentokentällä ja ensimmäiselle junalla kaupunkiin. Hotelliin ei päässyt kun vasta kolmelta niin käveltiin aamu seitsemästä ympäri kaupunkia vesisateessa, Pariisi oli kylmä, märkä ja tyhjä(oli joku pyhä). Seuraavat päivät jatkui samalla mallilla, paljon kävelyä, ihmettelyä, jokunen viini ja kuplajuoma. Jos joku väittää että matkaamiseen tarvitsee sen lipun metroon(äitee) ja turistikierroksen niin on väärässä, eihän siihen mene kun jokunen tunti kun kävelee ison osan isoa kaupunkia halki ja siinä näkee vaikka mitä. Ei pelkästää Eiffeltornia vaikka sekin nähtiin vaan kaikkea, koirat sylissä nukkuvia densoja, konekiväärikaupan, jonoja konditorioiden edessä, tappeluita, paikallisia gangstereitä myymässä millon mitäkin epämääräistä ja lisää koiria, paljon koiria.

Pariisissa on paskasta


Ranskan kuuluisin taiteilija


oli tosiaan nättiä


oli myös turistinähtävyyksiä


Oli muuten tosi vaikea alottaa pitkästä aikaa tämän kirjoittaminen. Pistän Pariisista vielä jotain konditoiria ja suklaajuttua ainakin.

7 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Matkustamisessa on omat ilonsa ja hankaluutensa. Reissun jälkeen taas jaksaa arvostaa niitä juttuja, jotka Suomessa toimivat. Mielenkiinnolla odotellan, mitä sieltä bongailit (siis muutakin kuin rakennuksia :D )

Jael kirjoitti...

Ai sä olit siellä ,taisi olla aika sateista,mutta kiva nähdä Pariisia silmiesi kautta,olin siellä viimeksi nimittäin 7-vuotiaana...
Mä rakastan matkustamista ja olisin aina valmis matkalle,mutta lentäminen ei ole kivaa.

aleksi kirjoitti...

huh mäkin inhosin lentämistä.. en edes muistanut kuinka kamalaa se on.. ihan kun ois ollut litsin jossain tehosekottimessa kaksi tuntia :)

Irkku kirjoitti...

Mun mielestäni ulkomailla on hyvä olla reissun ajan lippu. Ei ole pakko matkustaa metrolla, voi ajaa myös bussilla, ratikalla tai trollikalla. Kun jalat on väsyneet kävelemisestä ja vettä sataa, niin lämpimässä bussissa on mukava istua ja katsella ikkunasta ulos...

Merituuli kirjoitti...

Olen jo odotellutkin että koska sä siellä sitten käyt. Kiva oli lukea ja mukavaa että jatkat tekstiä/kuvia sieltä. Voisin lähteä koska vaan uusiksi, tykkäsin kaupungista ihan tosissani!

Jonna from Hel kirjoitti...

Jokaisella Pariisin-visiitilläni olen vähintään kerran astunut koirankakkaan. Mut j'adore Paris siitä huolimatta! Luin muuten aluks vissiin vähän nopeesti sun tekstin, kun luin et olit nähny tappeluita konditorioiden edessä. Onneks ei sentäs.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että matka meni mukavasti ja käteen jäi jotain muistoksi.
Matkustamisen suurin ilo on kotiin paluu ja oma sänky!
Pariisi on ihana ja likainen, sen huomasitkin. Aamulla aikaisin tuntee olavansa 'pariisin ruhtinas', silloin näkee aina enemmän.

nami-hiiri