keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

hampputofuke ja sen patonki

krokotiilileipä


Koitin tehdä Kahvila Vegaanin innoittamana hamppujuustoa(en sano hefu, hölmö väännelmä) koska kaapissa on leivontaa varten paljon hampunsiemeniä mutta en oikein pidä niistä leivässä kovan kuorensa takia. Tofukkeen teko onnistui helposti ja oli jännän makuistakin, pitää testata uudestaan vielä joskus. Homman huonona puolena on että läjästä siemeniä sain minimaalisen köntin lopputuotetta ja siemenen raatoja jäi paljon jäljelle. Siementen loppukuorimössöstä tein sitten patongin(ai, no tietty).

250 g vettä, osan tähän laitoin ylijäänyttä hamppuvettä
400 g vehnäjauho
30 g hamppujämää, vaikuttaa vähältä mutta tämä oli ihan kuivaa purua ja imee tosi paljon vettä
10 g öljyä
10 g hiivaa
8 g suolaa

Leivän tein normi patonki tyyliin, kaikki sekaisin ja vaivaus, tunnin lepo, tunnin nosto, paisto 200c n. 25 min.
Patongin pyörityksestä tein 24 sekuntin opetusvideokin kun joku sellasta kyseli . Saa nähdä tuleeko se esille edes muokkauksen jälkeenkään.

lähikroko


Itse tofukkeen söin friteerattuna töissä nuudelien kanssa. Friteeraus oli huono idea, hampuke muuttui kamalan kuivaksi ja pahvilaattikonmaiseksi.

oli muute hyvä nuudeli


5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Iskin myös hefusta (mä taas vierastan sitä juusto-sanaa ;D ja tofu on tofua...) sivutuotteena syntyneen kuorimöhjän leipätaikinaan, mutta en oikein tykännyt. Jotenkin maku oli kuiva ja ankea. Kyseessä oli kyllä ihan perus vuokaleipä, joten ehkä patonkia seuraavalla kerralla...

aleksi kirjoitti...

joo mä laitoin tota kuorta vaan sen lusikallisen, tollasilla rouheilla ja vastaavilla helposti leivästä tulee kun sahanpurua.. että vähän kun laittaa niin toimii ja nostaa reippaasti nesteen määrää.

vähän ruman harmaan tuli leivästä

Jael kirjoitti...

Musta ainakin tuossa kuvassa toi leipä näyttää upealta niinkuin kaikki sun leivät. Hamppujuustoa kokeilin minäkin kerran kun salakuljetin tänne niitä siemeniä(täällä ei saa niitä myydä eikä kai tuodakaan tänne..)
MIssä se opetusvideo on?

Elsa kirjoitti...

Muista mainita ihana haastattelusarjani aloitus samalla ku laitat videon!

Irkku kirjoitti...

Hampunsiemeniä myydään esim. Ruohonjuuressa. Kuivia ovat ja kovia...