sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

etanapannu, tuulihattu ja pääsiäsretki

etanat ja hatut


Pääsiäisruokana oli patonkia, salaattia, etanaa alkuruokana ja tuulihattusia valkosipulipottujen kanssa sekä lihäköntti. Nyt tulee vaan tuulihattu ohje. Tuulihatut on hieno ja hyvin elvistelyyn sopiva ja näyttävä herkku, mihin voi tunkea mitä vaan ja on helppo silti tehdä. Täytteeksi voi laittaa erilaisia suolaisia kermavaahtojuttuja, suklaamousseja tai vaikka kermavaahtoa jossa on noin puolet mansikkahilloa.

näin se menee:
vähän päälle pellillinen pikkuhattuja
260 g vettä
80 g voita
160 g vehnäjauhoja
160 g munaa eli kolmisen
himppu suolaa vaikkei alkupereinen resepti niin sanokaan

Vesi ja voi kiehautetaan ja lisätään jauhot, sekotetaan hurjasti ettei pala pohjaan kun massa kiiltää se on valmis. Laita valmis massa yleiskoneeseen ja sekoita kunnes on viilennyt ja kaada yksi muna kerrallaan sekaan. Munat ei välttämättä oikeen helposti mene kunnolla sekaan vaan massaa jää klimpeksi mutta sen voi sekottaa hyväksi käsin. Massa pursotetaan pellille parin sentin kolikoiksi. Paistetaan 200 asteessa noin 20 minuttia. Valmiit hatut annetaan jäähtyä ja täytetään melkeen millä tahansa mikä on hyvää, tällä kertaa kermavaahtoa jossa oli tuorejuustoa, suolakurkkua ja mausteita. Täytemassan voi pursottaa palleroihin tökkäämällä massapussilla jossa on tyllä reikä tuulihattuun ja pursottaa massa sisään. Oma tylla oli liian pieni ja suolakurkku tukki sen niipä leikattiin jokainen pallero vähän auki ja pursotin ilman tyllaa. Taitaa olla jopa helpompi tehdä niin.

hattujen täyttö


helsingissä on muuten hirmu nättiä

3 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

sulla on vielä yhteen pannulliseen etanoita!

Nelle kirjoitti...

täällähän on oikeen riehaannuttu ;) Mun kestosuosikkitäyte hattuihin syntyy kermavaahdosta ja aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustosta :) Sen voi pursottaakkin pienellä tyllalla hatun sisään jos vaikka vappupiknikille haluaa ottaa hattuja joista ei kansi luista pois päältä... :)

Elsa kirjoitti...

Riehaannuttu...hihi :)Ku Nelle on ollu Ameerikoissa ni jonkunhan on tehtävä hifiruokia Suomessa!