maanantai 13. huhtikuuta 2009

pääsiäispasteija

valmiit pojat


Pääsiäislounaan jämälihasta paras asia on taikoa jotain piirasta. Nyt testasin sekotettavaa voitakinaa kun en kai ole vastaavaa koskaan tehnyt. Normaalista voitakinasta johon kaulataan sisään voita tulee parempi ja lehtevämpi mutta tämä on superhelppo ja siihen verrattuna myös nopea. Aikaa menee kolmisen tuntia. Pasteijoiden sisään tuli härkää, riisiä ja mausteita. Pelkkä riisi ja liha murenee liikaa ja sekaan on hyvä pistää vähän jauhoa ja nestettä, munaa tai juustoa.
Mitään ohjetta en laita täytteestä koska sekotin vaan kaikkea mitä oli ilman mittailuja.

Sekoitettava voitaikina
kymmenisen pasteijaa

150 g voita
150 g vehnäjauhoja
2 g leivinjauhetta
50 g kylmää vettä

Sekoita kaikki paitsi vesi muruiseksi, ei tarvitse olla tarkkaa. Sekoita kylmä vesi sekaan. Kaulitse alla olevan kuvan mukaan pitkulaiseksi ja taita kolminkerroin(tästä pitää ehkä piirtää hieno selvyyttä antava kuva). tee tämä yhteensä kolme kertaa ja laita taikina lepäämään kahdeksi tunniksi jääkaappiin.

kaulaus


Kahden tunnin jälkeen kaulitse taas pitkulaksi. Laita täyte keskelle ja nosta toinen puoli taikinasta päälle(katsoo alla olevaa kuvaa) ja käännä puoli jossa on täyte vapaan taikinan päälle. Leikataan pasteijoiksi ja paistetaan 220 asteessa noin 15 minuuttia. Ou jee.

ei sitte näin paljoa täytettä sisään

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Pitäisi varmaan joskus itse kokeilla tehdä tuollainen pasteijataikina.Kiitti reseptistä!

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan blogiasi! Mutta miksi se on niin pienellä präntillä tätänykyä? ...liked the previous lay out better...
Ihanaa kevättä :)

aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos.. mutta ne ole musta muuttanut tekstin kokoa kyllä koskaan, en kai edes kun laitoin ton uuden kuvan tonne ylös, vähän normaalia pienemmällähän se on aina ollut.