torstai 23. huhtikuuta 2009

matkapiirakka

pie in everypocket


Työeväsruokana helpointa on kaiken maailman piirakat, varsinkin tämmöset leivinjauheella nostetut taskupiiraat. Piiraan sisään laitan riisiä ja kasviksia tai perunacurrysoosia. Sisään voi laittaa ihan mitä päähän pälkähtää tai voi ottaa mallia vanhoilta kaivosmiehiltä joiden piiraan toisessa päässä oli lihakastike ja toisessa päässä makea vaikka omenatäyte. Pääruoka ja jälkkäri samassa paketissa jota ei tarvitse edes lämmittää!

Täytteestä vaan kannattaa tehdä riittävän löysä koska kuivemmat aineet imee nestetta täytteestä. Kannattaa myös maustaa "liikaa" koska paistossa maut laimenevat. Pieni määrä jotain sitovaa ainetta riisiä tai vastaavaa sisältäviin piiraisiin on myös hyvä ettei täyte tipu muruina pois syödessä.

Kuoren leivinjauhepiiraisiin teen laittamalla rasvaa, jauhoa ja vettä. Mitä enemmän rasvaa sen mureampi mutta hankalampi syödä. Taikinaan voi myös lisätä curryä, siemeniä tai käyttää jauhoina paljon ruista. Graham ja durum-jauho ei oikeen tunnu toimivan varsinkin jos on paljon rasvaa, kuori murenee helposti ihan atomeiksi.

calzone

8 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Eipä ollut mielessäkään käynyt, että piiraan toinen pääty olisi suolainen ja toinen makea. Mutta nyt kun kerroit, haluan sellaista :D

Elsa kirjoitti...

Toihan on mitä näppärin ruoka! Suomalainen versio vois olla kalakukko, jonka toinen pää oiskin mustikkakukko!

Nelle kirjoitti...

hih, hauska tiedonjyvä. Olen samaa mieltä Jamsin kanssa ettei tullut mieleenikään - mutta hieno idee.

Jael kirjoitti...

Jännä idea yhdistää makea ja suolainen tuossa piirakassa!

aleksi kirjoitti...

ei siis mä en ole testannut tällästä jälkkäri mukana pirakkaa koskaan ite mutta olen lukenut että näin on tehty. hauska ideahan se on että varmana pitääkin

Satu kirjoitti...

Noitahan pitää evääksi tehdä kyllä.

J

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mä oon kuullu sellasen jutun noista englantilaisista pastyistä, että ne on alunperin tehty kaivostyöläisille (siis kotona toki vaimo on valmistanut kaivoksessa työskentelevälle miehelleen) evääksi ruoan ja jälkiruoan, jonka on leiponut taikinakuoreen, jotta sen voi syödä likaisin käsin. Eli siten suurin osa taikinakuoresta on silloin päätynyt "kääreenä" roskiin. AIka näppärää!

Mahtavannäköistä, jälleen, inspiroit. Ruotsalainen leipäblogi Pain de Martin lienee sinulle muuten tuttu?

aleksi kirjoitti...

joo tuon saman oon kuullut.. ja pain de martin on tuttu, ruotsinkieli vaan niin heikko ettei tule seurattua