maanantai 8. maaliskuuta 2010

siemeniä"Onko teillä ole ollenkaan oikeeta leipää? Kaikessa on jotain leseitä ja siemeniä, näytänkö mä muka joltain helvetin linnulta?"

"Kyllä te herra vähän näytätte!"

ei kaikkein kaunein


Leipä (ihan) kaikilla siemenillä
200 g vehnäjauhoja
165 g vettä

70g kaikkia paahdettuna:
20 g auringonkukansiemeniä
10 g seesaminsiemeniä
10 g unikonsiemeniä
10 g pinjansiemeniä
10 g pellavansiemeniä
10 g kurpitsansiemeniä

10 g ruisjauhoja
5 g hiivaa
5 suolaa
5 g öljyä
2 g tummaa sokeria

Nyt kun kirjotin tätä niin vasta huomasin että noita siemeniä tosiaan on hirveästi, kaiken voi tietty varmaankin korvata jollain muilla siemenillä kun kai ne kaikki imee vettä kohtuu samoin. Itse paahdoin kaikki siemenet, ruisjauhot ja sokerin samalla mutta se ei ollut niin hyvä iea koska jauhot paahtuu paljon nopeammin kun vaikka auringonkukansiemenet. Ohjeeseen: paahda siemenet ja laita ne likoamaan veteen vähäksi aikaa. Lisää jauhot ja anna imeytyä taas puoli tuntia, iso määrä siemeniä tekee sen vaivaaminen on hankalaa niin jauhon liotus nopeuttaa sitä. lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä tunti ja muotoile pallonmuotoiseksi leiväksi, nosta tunti.

siinä se on

5 kommenttia:

Jonna from Hel kirjoitti...

Patonki-postaukseen ei jostain syystä päässyt kommentoimaan, joten kommentoidaan siis tänne. Jos on kerta samat aineet mutta eri metodi, niin mitä patonkiohjetta käytän kun haluun täydellistä patonkia viikonlopuksi? Tätä vai jotain muuta?
Nimim. Bertinetille vaihtelua...

aleksi kirjoitti...

joo jostain syystä ei näköjään päässyt.. se patonki siinä on aineiden puolesta muistaakseni ihan sama kun Bertinetin, noi on kaikki aina aika samaa.

mutta koita vaikka tätä, se ei musta kyllä oikeen patonki ollut vaikka alkuperäisessä ohjeessa niin sanotaan vaan enemmän ciabatta. normaalimpaan ja tosi hyvään patonkiin oon käyttänyt sitte tätä. ja ainahan voi Bertinetin normi patonkia muuttaa niin että osasta vedestä ja jauhosta tekee esitaikinan tai laittaa pelkän veden ja jauhon imeytymään yhteen yön yli kylmään.

IreneKin kirjoitti...

Siemenet yms. leivissä on parhautta... Mutta varsinainen kommenttini syy on tuo eka kuva, sai hymyn huulille, tack så mycket!
:)

jenni kirjoitti...

Mä en ikinä leivo mutta luen aina tätä sun blogia. Ja naureskelen. Ja ehkä salaa kuvittelen joskus leipovani, tuokin siemenleipä näyttää niin hyvältä. No tämä oli spontaani tunnustus. Mukavia taikinahetkiä!

Jonna from Hel kirjoitti...

Mä en osaa vielä soveltaa mitään, vaan tartten tarkan grammaohjeen ja mieluiten vieläpä kellonlyömät koska lisätä mitä... :)

Eiköhän näistä ohjeista löydy sopiva baguette sunnuntaihin, kiitos taas!