tiistai 16. maaliskuuta 2010

onko 16 euroa liikaa levystä suklaata?

johdot ja suklaat


On, ihan varmasti, onhan se täysin ääliömäinen hinta mutta toisaalta ei sitä varmaan tule ostettua kun kerran. Amedein Porcelana suklaalevy on ollut ostolistalla jo pitkään mutta sikahinta ja se että jos suklaa onkin vanhentunutta kun sitä ei tuolla hinnalla luultavammin myydä paljoa on pitänyt suklaan kaupassa. Chjokossa käydessä katsomassa pääsiäismuna valikoimaa löysinkin sitte tämän ylähyllyltä piilosta Chuaon(joka on muuten myös kallis mutta täydellinen suklaa) vierestä. Kaupan myyjä sanoi että hyvä on ja ihan hintansa väärti niin päätin ostaa, onneksi sain myös lohdutukseksi pari pikku suklaata jos tulisin ratikka matkalla kotiin katuma päälle.
Ja mille tämä maailman kallein suklaa sitte maistuu? Onhan se mahtilaatu ja todella hyvää mutta ei sen parempaa kyllä kun Amedein muut hyvät ja Chuao vetää ohi ihan helposti. Mausta tuli heti mieleen mämmimaltaat ja tosi hyvä ja maukas hapokkuus mutta toisaalta suklaa on jotenkin tosi tavallinen.
Porcelanan erikoisuutena ja suuren hinnan syynä on jonkun sortin alkuperäis criollo lajike, maracaibo jonka papu on ihan valkoinen. Maracaibo lajike on lähes hävinnyt uusien hyvin kestävien viljelykaakaoiden alle ja enää jokusessa Venezuelalaisella tuppukylä plantaasilla kasvatetaan sitä.

5 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

oisit laittanut kuvan minkä väristä/näköstä tää suklaa on. vaikuttaako pavun väri suklaan väriin?

Mun serkun hellu kulkee pk-seudulta ouluun autolla pari kertaa/kk, voisit hypätä kyytiin joku päivä.

Jael kirjoitti...

Jestas on kyllä hintaa suklaalla,mutta jos se on ainutlaatuisen hyvää niin täytyyhän sitä kerran kokeilla.Niin muakin kiinnostaa tuo suklaan väri,jos ne pavut ovat valkoisia.Sillä mä nimittäin olin Venezuelassa asuessani kerran just sellaisen tuppukylän pienen farmarin suklaafarmilla,josta ostin sen tekemää suklaamassaa,ja se oli tosi tummaa ja tosi mahtavaa.Oliskohan se ollut just tuota Maracaibo-pavuista tehty.Muutenkin noista suklaista tulee ihan Venezuela mieleen....Chuao,Maracaibo....ikävä.....

aleksi kirjoitti...

ihan tavallista ruskeaa se oli.. väri kun tulee paahtamisesta samallalailla kun kaikissä muissakin pavuissa niin väri tummuu.. enemmän paahdettu sen mustempi.

tuppukylä massaa olis kyllä mukava maistaa.. varmaan ihan erilaillaista kun tällanen ökyily suklaa..

Anonyymi kirjoitti...

Makeannälässänikään en maiksaisi moista summaa, en myöskään 1000Fr. viinipullostakaan! Kahvilajike 'Blue Mountain' oli aikoinaan armottoman kallista - ja mausta muistan havainneeni väljehtyneisyyttä. Se johtui tietenkin pienestä ostajakunnasta, joten sitä kalleinta en aio edes maistaa. Ja mitä ostamaasi suklaalevyyn tulee, niin uskon vahvasti, että täytit haaveesi maistaa sitä, yhden ainoan kerran. Olet kokemusta viisaampi. :D Terv. nami-hiiri

Jarkko kirjoitti...

Porcelana oli se tumma suklaa, joka herätti oman kiinnostukseni tummiin suklaisiin. Sen jälkeen olen löytänyt makuuni paremminkin sopivia. Mikään suklaa ei tietenkään ole 300€/kg arvoinen, mutta ainakaan suklaan ystävä ei jätä sitä kokeilematta kun tilaisuus sattuu kohdalle.