torstai 11. maaliskuuta 2010

maustetturuokaleipä-ciabatta

pojat


Mäkin tahon tehdä tuotetestejä niinku eräät, niinpä kun näin Stokkalla GoGreen mausteinen ruokaleipä mixiä niin tahdoin heti testata. Mixi sisältää siemeniä ja kuivattua sipulia, valkosipulia ja chiliä. Vaikka musta valmis mixit leipiin on loputonta typeryyttä niin tässä ei ollut mitään ihme aineita eikä suolaa mukana niin tätä voi jopa testata. Pussi on pikkunen ja vähän hassu koska siinä ei lue mitään perusohjetta kuinka paljon tätä pitäsi taikinaan lisätä niinpä lisäsin ihan vaan fiiliksellä. Mixissä on myös mukana cashew pähkinöitä jotka murskasin sekaan koska niitä oli yhteensä kai kaheksan. Sekotuksessa heti huomaa sekotuksien huonon puolen, tämä antaa niin selkeän maun leipään että varmaan joka käntty mihin tätä lisää maistuu lopulta aika samalta.. ja jotenkin tuntui että leipä maistui joltain kuiva keittojuureksilta.

Jos satut omistamaan myllyn tai vastaavan joka tekee mixejä niin lähetä mulle vaan niin testaan(ja haukun luultavammin)!

tämähä se


GoGreen-ciabatta
220 g vehnäjauhoja
150 g vettä
40 g GoGreen mausteinen ruokaleipä seosta
10 g oliiviöljyä
2 g hiivaa
5 g suolaa

Laita mixi veteen likoamaan kunnes kaikki kuivatut asiat on pehmenneet. Lisää loput aineet ja vaivaa kunnon sitko. Laita taikina öljyttyyn astiaan yön yli jääkaapiin lepäämään. Leipoessa jauhota pöytä kunnolla ja kaada taikina astiasta mahdollisimman hellästi pöydälle ettei kuplat lähde pois ja venytele taikina neliöhkön muotoiseksi, leikkaa kahteen palaan. Nosta leipiä puolisin tuntia ja paosta 220 asteisessa uunissa.

ihan muuten vaan robotti


Ps. jos joku mylly tai myy firma tahtoo kutsua mut Gastro messulle niin olisi jees.. sinne tarvii jokun koodin että voi rekisteröityä ostamaan lipun.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meikäki kokkeili tuota eilen bataattiöverisämpylöihin. Oli aika erikoinen kokemus ja toden totta tuo keittovihanneksinen maku on aika osuva. Ehkä jatkossa tulee laitettua vaan edelleenkin sadasta eri pussista siemeniä itse.

Elsa kirjoitti...

saiksää sen kutsun? etkö saanutkin?! Voisit oikeastaan laittaa ihan kokonimes muuten blogiin, niin sua ois helpompi lähestyä. Niinku jokiski teki ja nyt se saa jätesäkeittäin kaikkee testikamaa (kai...)

aleksi kirjoitti...

alisa: katoin eka että bataattiverisämpylöitä.. innovaatista!

ja elsa, sain kutsun, tai aika montakin lopulta. enkä laita omaa nimeä koskaan esiin.. se on musta internetin idea, ei musta tarvii kaikkea tietää enkä mä taho muista tietää. laitoin sentään mailin varmaan ekaa kertaa koskaan esiin :)

Elsa kirjoitti...

eiks teidän mutsilla ollu jotain ihme valmistaikinamixiä, jossa oli kaikki jauhot ja ties mitkä ihanasti valmiina, et vesi vaa ja uuniin?

kumpi muuten ois parempaa ragupasta vai lasagne, huomenna teen...

aleksi kirjoitti...

mä oon ainakin saanut helsingin myllyltä sellasta sämpylämixiä..

ja lasankki tietty! toisaalta siinäkin on pastaa ja ragu :)

Elsa kirjoitti...

lasagne tulikin

Anonyymi kirjoitti...

Ihan jostain halpahallista ostin ufon näkösen kuivurivekottimen,sillä oon kuivanna yrtit sienet omenat banaanit ym.Purjo kun on tarjouksessa ostan monta ja kuivatan aina on purjoo ja paprikaa ynnä mustaatorvisientä kuivattuna,siemeniä saa luoniskaupoista,,;))))ei siis kummosia myllyjä tartte,,,innovaattisuutta ja sitä löytyy;)