maanantai 22. maaliskuuta 2010

peanutbuttercookies

ihan kun amerikoissa!


Tämä on super yksinkertainen ja parin minuutin juttu tehdä vain parista aineesta. Jossain Amerikkalaisessa blogissa joskus oli keksejä jotka oli pelkästään maapähkinävoita ja sokeria mutta se on musta jo vähän liiotelua. Tämä on tosi pieni ohje koska en tee mitään tuhannella piparilla ja tämä oli testi. Näistä muuten tulee oikeasti hyvät! Seuraavalla kerralla lisään kyllä pikkasen suolaa ja vaniljasokeria, jotkut sormisuola kiteet toimisivat näissä tosi hyvin.. tai vaikka suklaata pikkumuruna.

pötkö


maapähkinävoipikkarit pari kappaletta vain
40 g maapähkinävoita, mieluiten sellasta missä könttejä
20 g semolinaa tai mannasuurimoita
10 g sokeria
5 g vettä

Kaikki aineet vaan sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja pyöritettään pötköksi josta pikkiset voi leikata, itse tein pieniä kolikonkokoisia ja koristelin haarukalla. Paistoin herkut uunin lämmöllä 4.. kai se jossain 150 tienoilla voi olla.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Täällä alkaa ensi viikolla juutalainen pääsiäinen,ja silloin ei syödä mitään tavallisista jauhoista tehtyä vaan juuri vaikka maapähkinävoista,tai maapähkinöistä ja kaikista muista pähkinöistä tehtyjä keksejä,kakkuja jne.Mun mielestä maapähkinävoi antaa kivan maun ja rakenteen moneen leivonnaiseen.

Elina kirjoitti...

Ihanan helppo ohje. Vois kyllä testata!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Olisitko pystyny pistää noi niiku dl mittoihin ku mulla ei ole vaakaa. Kiitos tosi paljon :)

Nanna kirjoitti...

Nytpä näyttää olevan aneriikkaa liikkeellä. Tein juuri itse perinteiä chocolate chip cookies´seja. Pitääpä kokeilla näitä. Ja onko tässä nyt pakko lähteä vaakakauppaan....

Nanna kirjoitti...

siis ameriikkaa...silmälait hukassa....

aleksi kirjoitti...

joo'o pakko se on mennä vaakakauppaan :)

en kyllä näitä osaa yhtään laittaa deseiksi mutta luulen että sekottamassa maapähkinävoihin vähän jauhoja ja sokeria niin ihan hyvä tulee.. tällasiin vastaaviin löytyy kyllä netistä tosi paljon ohjeita.

Anni kirjoitti...

Ma syon vaan suklaata ja Cashel Blue -juustoa ja soodaleipaa. Cheers!

Pampula kirjoitti...

Mielenkiintonen ohje, täytyypä kokeilla joskus :)