tiistai 1. syyskuuta 2009

pekonileipä

ja tähtileipää ja aprikoosileipää..


Välillä jossain hienoissa paikoissa näkyy pekonileipää, koskaan en ole maistanut mutta luulis sen toimivan kun pekonista irtoaa rasvaa leipään. Tähän leipään yhdistin oikeastaan kolme asiaa, pekonin, rullatun juustoleivän ja Pane Francese ohjeen. Rulla juustoleipä on superherkku ja komea leipä kun juusto valuu leivästä ulos ja tuoksuu hyvälle. Tämä oli muuten ghetto-versio, pekonina on Pirkan halpis meetvurstia. Leivän voi hyvin tehdä myös ilman lihaa, vaikka oliiveilla tai pelkällä juustolla eikä taikinakaan tarvitse olla juuri tämä. Vanha paprikamozzarellaleipä oli aika samaa tyyliä, sen kuvissa taitaa näkyä juuston valuminenkin joka on paras osa tätä.

raa'at


Pane Francase leipätaikina
280 g jauhoa
168 g vettä
6 g hiivaa

Nämä vaivataan kunnolla taikinaksi ja annetaan mieluiten olla yön yli käymässä, itse annoin olla vain pari tuntia koska tahdoin päästä heti hommiin.

lisäksi:
408 g jauhoa
294 g vettä
12 g suolaa

Kaikki yhdistetään ja vaivataan taikinaksi, valmiin taikinan annetaan levätä 90 minuuttia. Levännyt taikina venytellään pöydälle ja päälle ripotollaan todella paljon juustoa ja muut aineet. Levy rullataan löysäksi pötköksi ja jätetään nousemaan puoleksi tuntia. Koko homma siis menee aika lailla samoin kun korvapuusti mutta isompana eikä rullan tarvitse olla niin moninkertainen eikä kireä. Rulla paloitellaan sopivan kokoisiksi leiviksi, laitetaan pellille ja yläosaa avataan että juusto näkyy kunnolla. Nostetaan vielä 15 minuuttia ja paistetaan 210 asteisessa uunissa. Leipien ei ole edes tarkoitus olla saman näköisiä vaan pieniä/suuria tulivuoria täynnä valuvaa juustoa!(voi jee)

loppukevennys

2 kommenttia:

lintu kirjoitti...

Olen taas täällä piinaamassa itseäni herkuilla juuri ennen kauppaan lähtöä.
Pakko kuitenkin on kommentoida muutamaa asiaa, ensinnäkin muutama postaus sitten isälläsi oli huikean hieno paita ja kuva muutenkin oli oikein hieno.
Toisekseen kannatan ehdottomasti suunnittelemasi tyyliblogin perustamista. Idea ei mielestäni ole (pelkkä) vitsi vaan mainio kommentti kulutushysterialle. Nykytaidetta mieleisessäni muodossa.
Ja sokerina pohjalla kaipaisin helppoa ja hyvää makeaa reseptiä erityiseen tilaisuuteen. Vanhempani ovat tulossa vierailulle ja haluan laittaa pöydän koreaksi. Jos mieleesi pälkähtäisi joku muu kuin perus pulla- tai piirakkaohje, olisin kiitollinen. Siis jotain makeaa "with a twist" :)

aleksi kirjoitti...

ei se tyyliblogi homma ihan pelkkä vitsi ollutkaan mutta en tiiä miten sen sen sais oikeesti kantamaan noita paria postausta enempää.. sehän muuttuis oikeeksi tyyliblogiksi :)

oon muuten vähän väärä miltä kysyä makeita reseptejä kun en osaa muuta tehdä kun pullaa ja sacher-kakkuja. mutta toi luumupiirakka jota tein vähän aikaa sitte on kyllä mainio.. jätskin kanssa.