tiistai 29. syyskuuta 2009

päärynäpiiras

törchen


Blogi tuntuu olevan vähän tauolla kun on niin paljon töitä nyt mutta jotain pientä ehtii silti leipoa välillä. Nyt tein aikalailla samaa piirakkaa kun luumupiiras oli mutta pienempänä, eri pohjamassalla ja pikkumäärällä vaniljakreemiä. Pohjana ei ole normi murotaikina vaan linsermassa joka on kyllä hyvin samanlainen. Linsermassaa käytetään yleensä pohjana Itävaltalaisessa kakku klassikossa joka on näköjään maailman vanhin kakkunen. Täytteenä näissä pikku torttuissa on päärynän lohkoja jotka pyörittelin muscavado-sokerissa ja inkivääri hillossa ja paistoin (taas) voissa. Päärynä lohkojen alla on pikku määrä vanilja-kreemiä, sitä kamalaa valmisjauhekamaa. Päärynät muuten kannattaa kuoria ennen paistoa, jota en tietty tehnyt.


Linsertaikina
200 g voita
50 g sokeria
5 g vanilja sokeria
20 g keltuasia, eli yksi
240 g vehnäjauhoja

Aineet sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan istua muovissa jääkaapissa. Tämä pitää laittaa jo jääkaappiin senkin takia että tästä saa kaulitua mitään sillä tämä tarttuu joka paikkaa ja repeilee helposti. Lopulle taikinalle pitäisi vielä joku käyttö keksiä, vähän olen miettinyt maapähkinävoisuklaatorttusia.

puolialaston kokki


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Söpöjä torttusia! Maapähkinävoi+suklaa on ihana yhdistelmä ja takuulla sopii torttuihin:-)

Merituuli kirjoitti...

kivat piirakat :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei, puolialaston kokki ! En lupaa sinulle paitaa, mutta ne 3 tuotetta olisi nyt lähtökuopissa !? Terveisin 'nami-hiiri'