maanantai 21. syyskuuta 2009

kandeeratut limenkuoret

ilman suklaista

Tai sitte ei. Kandeeraus meinaa hedelmien sokerisiirapissa keittämistä mutta en tiedä voiko samaa sanaa käyttää sitrushedelmien kuorien kanssa. Kuorista oli kovasti tarkoituksena tehdä orangetteja(no limengettejä).. mutta ehdin syödä suurimman osan valmiista karkeista ennen kun ehdin niitä suklaaseen dipata.

leikkaus oli aika näperrystä


Limenkuoria jäi kamalasti yli kun noi tahtoi tehdä mustaviinimarjanlehti-mohitoja, pelastin limenpalat, leikkelin irti kuoret ja keittelin ne siirapissa. Ohje menee kai jotenkin niin että aluksi kuoret keitetään pelkästään vedessä pari kertaa ja sen jälkeen parin tunnin ajan sokerisiirapissa ja lopuksi pyöritellään sokerissa. Kuorista tuli lopulta kumman sitkeitä, ihan kuin nahkaa mutta maukkaita. Siirappia kannattaa aikalailla vahtia varsikin kaasuhellalla, nuo vähän palo lopulta pohjaan.. tai karamellisoitui.

drinkkiä


4 kommenttia:

Janne Laakso kirjoitti...

Uskoisin että oikea termi on hillottu. Inkiväärin ja appelsiininkuorien kohdalla tuota ainakin käytetään.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaapi varoa noita sitrushedelmien kuoria( appelsiinit, sitruunat, limet jne.) Paljon torjunta-aineita taidetaan käyttää nuissa. Sormiinkin jää jotain vahamaista ainetta.
Luomutuotetut varmaan parempia, en osaa sanoa, mistään kun ei voi tänä päivänä olla edes varma..
Oli pakko kommentoida kun eksyin tänne ihmettelemään itsetehtyä voitaikinaa.. herkullisia väsäyksiä sinulla paljon!

SKM-uutisia. kirjoitti...

Ei ihan topic vuonna 2015 mutta kandeeraus on tuotteen säilytys sokeroimalla ja kuivaamalla. Vaan hyvää reseptiikkaa sinulla on!

SKM-uutisia. kirjoitti...

Ei ihan topic vuonna 2015 mutta kandeeraus on tuotteen säilytys sokeroimalla ja kuivaamalla. Vaan hyvää reseptiikkaa sinulla on!