perjantai 21. tammikuuta 2011

superfood

Cur moriatum homo cui salvia croscit in horto?


Ja oikeaa superfoodia josta on oikeasti hyötyä eikä pelkästään turhaan hömppään. Ei vitamiineja, antioksidantteja, kaikkea elämää pidentävää jaa lompakkoa laihduttavaa eikä mitäään muutakaan turhaa hömpöttelyä. Näillä sämpylöillä voi sen sijaan suojautua yrttien ansiosta vaikka miltä huonoilta jutuilta; rakuuna suojelee lohikäärmeiltä(sitä ei koskaan tiedä), salvia suojelee ihan kaikilta mahdollisilta taudeilta ja lucia pullan muoto suojelee saatanalta. Timjami on muuten vaan hyvää.


asiat listana joihin sämpylä toimii. Huom! ei karkoita vamppyyreja!


Yrttisämpylät 4kpl
220 g hiivaleipäjauhoja
150 g vettä
5 g hiivaa
5 g suolaa
timjamia, salviaa ja rakuunaa yhteensä grammna pintaan eli vähän


Vaivaa taikina koneella noin 10 minuuttia, anna istahtaa 10 min, tämä on tällanen leipomo-ohje ilman "ensimmäistä nousua". Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi, anna pallojen levähtää pari minuuttia koska stressaantunutta taikinaa on hankala pötköttää. Pötkötä pallot pitkulaisiksi ja askartele hienoiksi. Nosta puolitoista tuntia. Paista 230 asteisessa uunissa.

ne pallot


10 kommenttia:

veera kirjoitti...

tää oli ihan hauska :D

Janna kirjoitti...

:D

Merituuli kirjoitti...

Hieno piirros :D!

Ebe kirjoitti...

Nii..in, olis pitänyt olla sitten sitä valkosipuliakin :D Mahtava piirros ja nyt en osaa päättää kumpi on kivempi, taide vai ruoka? (tai tietty kumpikin ja eikös ruoka vasta taidetta olekin :DD )

IreneKin kirjoitti...

Ai harmi, kun just niitä vampyyreja vastaan etin jotain... ;). Tosi kauniita.

jaamo kirjoitti...

Tuo piirros on todella hieno :D Repesin. Sinulla on erittäin hyvä tyyli, tästä tuli alta aikayksikön yksi suosikkiblogeistani :)

Myös reseptit on mainioita. Tein leipää tällä ohjeella ja tuli elämäni parhaat sämpylät/patongit! Kuva täällä: http://www.kokkasin.com/message/view/72

aleksi kirjoitti...

yritin jaamo kommentoida sulle bogiin mutta toi sun blogi pohja on kumma enkä osannut.. olen sentään nörtti ja koodannut näitä itekin :)

ja sun blogiin sille jon kamielestä taikina oli liian löysä.. pöh.. toi perus ohje on lähinnä liina kova.. sen mehukkampi kun sen löysempi

jaamo kirjoitti...

Aleksi, kommentointi ei toiminut, kun se kirjautuminen oli ikäänkuin hajalla. Nyt ongelma on korjattu ja kommentteja voi jättää, jos on Facebook-tunnarit :)

Paula kirjoitti...

Tulin tutkimaan sämpylävarastojasi. Hakusessa joku kiva ohje. Lisäänkin blogisi vaklauslistaani.

aleksi kirjoitti...

mulla ei juuri varsinaisia sämpylä ohjeita taida löytyä mutta kaikesta voi leipoa pienempiä niin sittehän ne on niitä